Sagunt inicia el procediment per incorporar 12 agents de policia entre crítiques de falta d’efectius

0
2318
Caserna de la Policia Local de Sagunt

El Comité de treballadors de l’Ajuntament de Sagunt es queixa de l’eliminació dels serveis mínimis realitzada pel cap de la policia municipal

La delegació de Personal de l’Ajuntament de Sagunt ha iniciat el procediment per a la selecció de 12 agents de Policia Local, en comissió de serveis, amb una durada màxima de 2 anys. Les bases específiques de la convocatòria estan publicades en el tauler d’anuncis de la pàgina web i el termini de presentació d’instàncies per als interessats serà de 10 dies naturals a partir de la seua publicació.

El regidor de Personal, Sergio Moreno, ha destacat que “des que l’anterior govern va començar la política de retallades, eliminant 30 places d’agents de Policia Local, esta plantilla s’ha vist molt afeblida, sent insuficient per al municipi. Cal destacar que, des que es van eliminar, les 30 places sempre han estat pressupostades, i la intenció d’este Equip de Govern és completar tota la plantilla existent que hi havia abans de la crisi, així com oferir un millor servei i major seguretat a la ciutadania”.

L’objectiu és cobrir estes places en propietat, però, donades les limitacions que imposa la taxa de reposició fins a la data de la Llei de PGE, solament s’han pogut traure 7 places d’Oferta d’Ocupació Pública en 2016, segons indiquen des de la delegació de Personal. Amb estes 12 places en comissió de serveis es pretén pal·liar el dèficit existent en la plantilla de Policia Local de forma provisional. La intenció és que els agents s’incorporen este estiu, donat l’augment de turistes i amb l’objectiu de poder prestar un millor servei en les festes patronals, en la platja, etc.

Crítiques del comité

Este anunci d’increment d’efectius policials es produeix entre les queixes dels treballadors municipals. Així des del Comité de treballadors critiquen que la setmana passada l’Intendent General Cap de la Policia local «amb l’anuència de l’Alcalde», va comunicar als sindicats la suspensió de la denominada ordre de mínims de servei «amb la consegüent disminució de la qualitat, rapidesa i seguretat en aquest servei bàsic, essencial i obligatori», per la qual cosa el Comitè insta a l’alcalde a que se seguisquen complint els serveis mínims.

Expliquen des del Comité que aquesta ordre fixava el nombre mínim d’efectius en servei segons cada torn, dia de la setmana, esdeveniments, etc. per a cobrir amb un mínim de garantia d’efectivitat i qualitat en el servei, així com de seguretat per als propis agents, les diferents funcions (compliment d’ordenances i reglaments, tràfic, seguretat ciutadana, etc.) que aquest cos té encomanades.

No obstant destaquen que «els continus i reiterats retards en l’execució de les convocatòries d’ofertes d’ocupació han provocat que Sagunt compte amb una plantilla de policia minvada per les jubilacions i, en bona part, envellida i en segona activitat».

Lamenten a més que «la contínua crida a realitzar serveis per operatius (hores extraordinàries) ha demostrat no ser una solució, doncs a hores d’ara de l’any ja hi ha agents que han realitzat el màxim d’hores extraordinàries permès per llei a més d’acumular retards en el seu cobrament». A més a més asseguren que els increments amb agents d’altres poblacions que reforcen la plantilla «no suposen més que pegats temporals doncs aquestes crides, a més de ser renunciables en qualsevol moment, tenen un límit temporal».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí