Sagunt incorpora 7 nous agents de Policia Local aquesta setmana per fer front a la crisi del coronavirus

0
2039
Una policia local de Sagunt reparteix pantalles protectores a comerços de Sagunt

Els efectius s’incorporen com a personal interí per a cobrir la falta d’efectius durant el servei espcial davant la pandèmia

La Policia Local de Sagunt comptarà a partir d’esta setmana amb 7 nous professionals que s’incorporaran per a cobrir la falta d’efectius durant la crisi pel coronavirus. Com ha explicat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en la roda de premsa de hui, emesa en directe pel canal de Youtube del Gabinet de Comunicació del Consistori, «estos professionals ja han passat totes les proves d’oposició necessàries, però en esclatar la crisi pel coronavirus i per tràmits administratius no es va poder finalitzar tot el procés i no es van poder incorporar a la plantilla».

Des de principi de la legislatura, ha continuat l’alcalde, «estem treballant en l’ampliació de la plantilla de Policia Local perquè consideràvem que era insuficient per a dur a terme totes les comeses que nosaltres considerem que ha de portar la Policia Local i precisament per això des de l’Equip de Govern optem per la posada en marxa de la convocatòria d’oposicions». D’esta manera i per esta situació excepcional, amb tots els passos finalitzats de l’oposició s’incorporaran com a personal interí fins a poder cobrir la seua plaça en propietat.

Moreno ha agraït el treball realitzat pel comissari principal cap de la comissària de Sagunt, Rafael de Manuel, que des del principi de l’emergència va començar a tramitar amb l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE) estes possibles incorporacions, així com a les regidores de Policia Local, Natalia Antonino, de Personal, María José Carrera, i als seus equips per la dedicació a este assumpte.

Per a la Policia Local «és una tranquil·litat extra saber que compten amb eixos 7 efectius de més ja que són el que estan en primera línia i sempre tenen eixe risc de contagi per dur a terme les funcions que són necessàries en estos moments d’excepcionalitat», ha manifestat l’alcalde.

D’altra banda, des de Policia Local s’ha informat que durant este cap de setmana s’intensificaran els controls a la ciutat i en el terme municipal per a evitar que hi haja moviments a segones residències, ja que este és el cap de setmana anterior a la Setmana Santa. Per este motiu, l’alcalde ha tornat a sol·licitar a la ciutadania que no viatgen a les seues segones residències i eviten al màxim els desplaçaments «ja no sols per la seua pròpia seguretat, sinó també per a evitar que la Policia Local haja de participar en esta mena d’accions, ja que ha de centrar-se en unes altres», per això ha fet una crida a la responsabilitat i col·laboració de la ciutadania. L’alcalde també ha recordat que la Policia Local ha interposat 9 denúncies entre el dimecres 1 i el dijous 2 d’abril.

Donant resposta a les peticions de la ciutadania, l’alcalde de Sagunt ha anunciat que la Policia Local felicitarà amb un vídeo personalitzat als xiquets i xiquetes de la ciutat que ho desitgen i que complisquen anys durant estos dies de confinament, ja que donada la dimensió de la ciutat el personal d’este cos de seguretat no pot visitar a cadascun dels xiquets i xiquetes a les seues cases com es fa en altres municipis. Per a això, caldrà enviar un correu electrònic a la direcció policia@aytosagunto.es amb les dades de qui complisca anys.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Sagunt, després de realitzar les gestions necessàries per part de les regidories de Joventut i Infància i de Policia Local, ha donat el vistiplau perquè el Ratoncito Pérez visite els domicilis de la ciutat, reculla les dents de les xiquetes i xiquets i deixe els seus regals, ja que es considera un servici essencial.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí