Sagunt inaugura una nova edició del mercat medieval, que s’allargarà fins diumenge

0
2586
Sagunt ha inaugurat el seu mercat medieval.

Obert de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 23.00 hores en el centre històric. Forma part de les activitats del 9 d’Octubre

El tradicional mercat medieval de Sagunt, que se celebra cada any coincidint amb la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, ha obert les seues portes esta vesprada i estarà fins al diumenge a la nit.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora delegada de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, acompanyats per més edils de la Corporació municipal, han inaugurat oficialment esta recreació històrica que s’emmarca dins del programa d’activitats amb motiu d’esta commemoració.

El recinte en què està situat el mercat ocupa part de la plaça Cronista Chabret, la plaça Major, el carrer Dolors, el carrer Castell i la plaça Facundo Roca i es podrà visitar en horari de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 23.00 hores fins al diumenge, 9 d’Octubre. L’espai comptarà amb actuacions teatrals, recreacions històriques, danses medievals, música, tallers artesans, tallers i jocs infantils, oficis i exposicions.

Entre la programació dedicada a la dansa, l’Associació Saguntina de Dansa Oriental Al Duniaa realitzarà un espectacle itinerant de dansa del ventre amb una persona, mentre que en l’esfera dramatúrgica Falaguera Teatre oferirà un espectacle itinerant amb tres artistes.

Així mateix, hi haurà atraccions infantils, jocs d’enginy, taules Da Vinci, jocs musicals, una ludoteca musical i un laberint musical, a més d’un contacontes a càrrec de la Companyia Kaskabelia i titelles de la Companyia Marionetten.

Les persones visitants també podran trobar entre les parades una mostra d’oficis artesans de l’Edat Mitjana, com ara l’elaboració d’esquellots, trills, botes, resina, l’ús del suro i la destil·lació en alambí, o també de ceràmica japonesa, pintura artística, fusteria, lutier (taller d’instruments musicals), esparteria i taller de ceràmica.

D’altra banda, també hi haurà exposicions i xarrades sobre manuscrits i càtars, així com panells sobre la vida quotidiana en l’era medieval.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí