Sagunt impulsarà una campanya per fomentar el contacte directe amb la Policia Local de comerciants i zones menys accessibels

0
836
Policia Local de Sagunt.

La campanhya ‘PLSagunt més prop de tu’ començarà la pròxima setmana i coincidirà amb la campanya nadalenca

La Policia Local de Sagunt, a través de la secció de districtes, té previst iniciar la setmana vinent la campanya ‘PLSagunt més prop de tu’ la prioritat de la qual seran les zones comercials del municipi. L’objectiu es basa fonamentalment a reprendre el contacte directe amb els i les comerciants per a rebre de primera mà les seues inquietuds, així com reforçar la seguretat en els horaris menys freqüentats per les i els clients. No obstant això, l’inici d’esta iniciativa coincidirà amb la campanya nadalenca i la major necessitat en eixes dates d’este servei preventiu de proximitat.

Coincidint amb la creació de la secció, l’any 2020, els agents van dur a terme una primera presa de contacte amb propietaris i dependents d’establiments situats en les principals zones comercials, a fi de presentar el seu servici i conéixer els horaris més adequats per dur a terme la seua funció.

Esta temporada es pretén fer un pas més, optimitzant els recursos disponibles, per a poder arribar a tots aquells comerços que, malgrat estar situats fora d’eixes zones comercials, necessiten més si cap eixe contacte directe amb els agents i per tant el seu servici de seguretat, que coincidirà amb la vigilància dels barris que tenen assignats.

La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha destacat «la necessitat de continuar avançant, a través d’esta campanya, en un model de servici policial de proximitat, que prioritze l’atenció personalitzada i l’accés a la Policia Local del nostre municipi a totes aquelles persones que per diferents circumstàncies no tinguen eixa facilitat, bé per edat o bé per residir en zones de més difícil accés. Per a això optimitzarem els recursos materials i de personal necessaris per a donar resposta a totes les necessitats».

Així mateix, la campanya té un altre objectiu prioritari, que consistix a intentar arribar a totes aquelles zones de la ciutat que per les seues especials característiques d’accessibilitat i menor densitat de població requerisquen d’unes necessitats específiques de seguretat, com per exemple el barri antic, amb això es pretén també acostar la policia a les persones majors perquè els facen arribar les seues necessitats (molèsties, il·luminació, manteniment de vies…), sense necessitat de tràmits administratius a través de seus electròniques, ja que en este cas estes persones es troben més limitades amb el maneig de les noves tecnologies, en definitiva, es pretén donar resposta als xicotets problemes la resolució dels quals pot millorar en el dia a dia la qualitat de vida del veïnat, així com la percepció d’una policia de proximitat.

En esta mateixa línia d’actuació es pretén millorar, en la mesura que siga possible, la interacció amb tots aquells veïns i veïnes, que per diferents circumstàncies requerixen un servici basat en l’agilitat en la resolució d’este tipus de necessitats, arribant a totes aquelles zones de més difícil accés, bé a través de vehicles policials adaptats a este tipus de vies o a través del servici a peu.

En definitiva, es pretén donar continuïtat a eixe model de policia de proximitat, que és valorat molt positivament tant per part del veïnat com de visitants, seguint al mateix temps amb la vigilància específica de diversos barris de la ciutat com Baladre, Baix Víes, Congo o La Forja, etc. Així com amb la prestació del servici de regulació de trànsit, de manera rotatòria, en aquells col·legis que per diferents circumstàncies no poden ser coberts de manera permanent.

Així mateix, Antonino ha indicat que «aprofitarem esta campanya, que coincidirà amb l’inici de les festes nadalenques, per a dur a terme el nostre servici preventiu en les zones comercials amb més afluència de persones. En la mateixa participarà de manera directa la secció de districtes/barris, que seran secundats per la resta d’unitats de la Policia Local de Sagunt».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here