Sagunt impugnarà l’última reunió del Consorci de Residus per convocar a l’ajuntament després de fer-se la reunió

0
1597
Roberto Rovira, regidor de Sagunt i membre del Consorci de Reidus

Des de l’Ajuntament s’argumenta que no va ser convocat dins de termini ni amb forma, i que excloure a Sagunt de la Comissió de Govern és deixar fora a un terç de la població que conforma el municipi

L’Ajuntament de Sagunt impugnarà l’última reunió de la Junta de Govern del Consorci de Residus que es va celebrar la setmana passada ja que no hi va assistir el regidor i membre del Consorci, Roberto Rovira, per ser convocat després d’haver-se produït la reunió. La Junta va tindre lloc el 30 de setembre i el regidor va rebre per correu ordinari la convocatòria el 2 d’octubre, és a dir l’endemà passat de la reunió. En esta reunió es va nomenar els membres de l’òrgan de govern del Consorci, per la qual cosa al no acudir representació de Sagunt, el municipi ha quedat fora de la Comissió de Govern del Consorci de Residus.

Segons l’Estatut del Consorci “la convocatòria de les reunions de la Junta de Govern i de la Comissió de Govern es farà mitjançant escrit dirigit a cada membre amb 5 dies d’antelació”, així com que “en cas d’urgència, la convocatòria es farà almenys amb 24 hores d’antelació” cas en què una vegada considerat l’ordre del dia “s’haurà d’apreciar, per unanimitat dels presents, l’existència de la urgència”. D’esta manera, tal com explica el regidor i membre del Consorci, Roberto Rovira, “l’última sessió va ser extraordinària i urgent però no es van complir els requisits ja que vaig ser convocat dos dies tard”.

Per a Rovira políticament “és indecent ja que la nostra ciutat representa més d’un terç de la població de tots els municipis que el conformen i fins ara havia tingut la vicepresidència”. El regidor ha manifestat que el procés de convocatòria es va fer tard i no en la forma correcta, “la qual cosa ens fa pensar que ha sigut premeditat ja que cal tindre en compte que el Consorci deu a la SAG entorn de 600.000 euros d’un judici que hi ha pendent i ens preguntem si això té alguna cosa a vore”.

Els fets es remunten al passat 26 de juliol, quan l’Ajuntament de Sagunt comunica al Consorci l’acord núm. 3 del Ple d’11 de juliol on indicava que el representant de l’Ajuntament de Sagunt seria Roberto Rovira, tal com se li va sol·licitar al consistori en un escrit el 23 de juliol. Així mateix, l’escrit del Consorci indicava que “seria convenient aportar una adreça de correu electrònic per a poder remetre les convocatòries” i no obligatori, com matisa el regidor. El 2 d’octubre Rovira rep un correu ordinari en el qual se’l cita a la Junta Extraordinària del Consorci amb data 30 de setembre, és a dir, l’endemà passat de rebre la notificació. Dos dies més tard, el regidor va registrar la carta rebuda en el SAIC amb observacions que es va rebre la carta el 2 d’octubre.

Rovira ha informat que donarà compte de la impugnació en la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sagunt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí