Sagunt i Llíria, protagonistes de la Vuelta a España al seu pas per terres valencianes

0
1460
Imagen del fin de etapa de la Vuelta 2016 en Gandia

L’etapa d’este dijous acabarà al Port de Sagunt, mentre divendres s’eixirà des de la capital del Camp de Morvedre i acabarà a Llíria

La Vuelta a España 2017 arriba hui a la província de València, concretament a Sagunt. La ronda ciclistafarà hui l’ascens als ports de la Xirivilla, l’Oronet i el Garbí i tindrà meta en el Port de Sagunt.

Els responsables de la Diputació de València, amb Jorge Rodríguez al capdavant, veuen en la Volta no solament un esdeveniment esportiu que garanteix l’espectacle, sinó una potent eina de vertebració del territori, d’unes comarques valencianes que poden vendre els seus encants en un aparador televisiu amb 40 canals que donen senyal a prop de 200 països.

Amb aquesta idea es va tancar l’acord perquè la Volta 2016 comptara amb l’etapa Requena-Gandia, que va travessar la província de l’interior a la costa deixant una tornada econòmica d’al voltant de 500.000 euros en els municipis pels quals va passar la carrera, especialment els punts d’eixida i arribada. I amb el mateix esperit s’ha consolidat la presència de l’esdeveniment esportiu en terres valencianes, en una edició de 2017 que entrarà a la província per l’alt de la Xirivilla, baixant per Gàtova i Olocau, i l’abandonarà pels Serrans, rumb a Conca.

El president provincial afig que les xifres de la Volta justifiquen la inversió realitzada per les àrees d’Esports i Turisme, ja que “pocs esdeveniments tenen la capacitat de difondre els tresors turístics de les nostres comarques amb 3 hores de retransmissió en directe per televisió”. Rodríguez ha posat en valor la capacitat d’organització dels responsables de la Volta i ha deixat les portes de la província obertes a la carrera, per la seua capacitat per a vertebrar i oferir els atractius de les comarques valencianes al món.

Una finestra al món

La sisena etapa de la Volta 17, entre Vila-real i Sagunt, presenta un recorregut de 204 quilòmetres, amb l’ascensió als ports de la Chirivilla, l’Oronet i el Garbí i el pas pels termes de Gàtova, Olocau, Bétera, Nàquera, Serra, Torres-Torres, Segart, Algímia d’Alfara i Estivella. La setena etapa partirà des de Llíria rumb a Conca, i l’escamot travessarà o passarà al costat d’altres municipis de la província com Domeño, Casinos, Losa del Obispo, Calles, Chelva, Tuéjar, Titaguas i Aras de los Olmos. La línia de meta estarà situada a Conca després de recórrer 205 quilòmetres en l’etapa més llarga de la Volta.

Les diputades d’Esports i Turisme, Isabel García i Pilar Moncho, presenciaran aquest dijous en el Port de Sagunt l’arribada d’aquesta sisena etapa de la Volta, mentre que el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, seguirà l’eixida de l’etapa del divendres des de Llíria, acompanyat pel director de la Volta, Javier Guillén, i l’alcalde de la localitat, Manuel Civera, en una ‘fan zone’ en la qual els aficionats podran estar en contacte amb els protagonistes de la carrera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here