Sagunt i el clúster d’Automoció col·laboraran per a afermar les inversions de l’automòbil elèctric

0
8564
Darío Moreno i Mónica Alegre.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno i la presidenta d’AVIA, Mónica Alegre s’han per a explorar les possibilitats de col·laboració i generar un pol de vehicle elèctric al Camp de Morvedre

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha rebut aquest dijos a l’Ajuntament a la presidenta d’AVIA, el Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana, Mónica Alegre, una associació que reunix 120 empreses, per a valorar les possibilitats de col·laboració entre les dues entitats.

La presidenta d’AVIA ha traslladat al primer edil les capacitats de les empreses associades del sector de l’automoció i les possibilitats que els poden oferir perquè l’assentament de la gigafactoría de Volkswagen a Sagunt, permeta un major desenvolupament econòmic de la ciutat i de tota la comarca. Actualment, la facturació conjunta de les empreses associades és de més de 11.800 milions d’euros, la qual cosa suposa el 11,24% de la xifra de negoci de la Comunitat Valenciana. El conjunt de companyies reunides en el clúster dona ocupació a unes 24.500 persones de manera directa. Segons les dades recopilades per a l’elaboració del Pla Estratègic d’AVIA 2021-2024, esta xifra suposa el 6,86% de l’ocupació industrial de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha explicat que la reunió amb AVIA s’emmarca dins dels esforços de l’Ajuntament de Sagunt per atraure inversions: «Però també perquè el nostre teixit empresarial no es quede arrere. Per això col·laborarem amb esta associació en els diferents àmbits en els quals treballa, com la formació, la creació de networking per a assegurar que aprofitem totes les oportunitats al màxim i, també, la innovació».

En este sentit, Mónica Alegre ha confirmat que una inversió com la que ha anunciat la multinacional «pot ser una nova reindustrialització per a la Comunitat Valenciana i, especialment per a la comarca del Camp de Morvedre. I els associats d’AVIA ja tenen experiència en este procés perquè han sigut part activa de la industrialització que va viure la Comunitat, després de l’arribada de Ford a Almussafes».

«Els estàndards de qualitat que exigix l’automoció requerixen que les empreses auxiliars estiguen plenament preparades i que complisquen amb tots els requisits, en cas contrari no poden accedir a la categoria de proveïdors», ha puntualitzat Alegre.

Es continuarà treballant en eixa línia «per a explotar al màxim el nostre potencial. Sagunt és l’epicentre hui d’una nova indústria i és imprescindible que aprofitem totes les oportunitats des d’eixa aliança públic-privada», ha afegit l’alcalde.

La presidenta d’AVIA ha posat a la disposició de l’Ajuntament i de les associacions d’empresaris del Camp de Morvedre el saber fer dels proveïdors perquè «el conjunt de les empreses saguntines i de la comarca puguen aprofitar al màxim esta inversió». Cal destacar que entre els associats d’AVIA ja hi ha empreses situades a la nostra comarca.

AVIA reunix 120 empreses relacionades amb el sector d’automoció, empreses dels sectors metalmecànic, plàstic, enginyeries, serveis, logística, envàs i embalatge i consultores.

Mobility Innovation València

Mónica Alegre també ha aprofitat per a presentar el Mobility Innovation València, l’entitat, promoguda per AVIA i que busca convertir a la Comunitat Valenciana en un pol de la nova mobilitat sostenible i intel·ligent. Esta entitat és un entorn d’innovació obert i col·laboratiu on tenen cabuda empreses del sector de l’automoció, empreses tecnològiques, emergents, startup i tot l’ecosistema innovador i investigador.

Alegre també ha aprofitat per a presentar el Smart Mobility València 2022 que està previst que se celebre el 14 de setembre a la Ciutat de les Arts i les Ciències i el període d’inscripció de les quals ja està obert. La presidenta del Clúster ha animat al propi ajuntament de Sagunt a participar en esta trobada i fins i tot a les empreses relacionades amb mobilitat a comptar amb un espai. A més, està edició comptarà amb presència internacional, gràcies al suport de l’IVACE.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí