Sagunt ret homenatge al Grup de Voluntaris pel Patrimoni Històric en el Dia Internacional dels Voluntaris

0
657
L'alcalde de Sagunt va participar en la jornada dels voluntaris

Els voluntaris dediquen gran part dels seus esforços a netejar de paleres les diferents parts de la muntanya del castell de Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt ha reconegut públicament la inestimable labor que el Grup de Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí està realitzant des de fa anys amb la neteja i eliminació de les paleres de la muntanya del Castell, tant en el seu interior com en zones exteriors del monument. Els voluntaris i voluntàries es reuneixen cada diumenge en el monument per a netejar-ho d’esta planta invasora que ho havia colonitzat pràcticament íntegrament.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, participà el diumenge en els treballs de neteja de la muntanya del Castell que duu a terme el grup, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Voluntaris el 5 de desembre. Els voluntaris i voluntàries, entre els quals es troba el regidor delegat de Patrimoni Històric, Pablo Abelleira, dediquen gran part dels seus esforços a netejar de paleres les diferents parts de la muntanya.

Fernández ha agraït el treball promogut des d’un principi per Paco Herráiz i dut a terme pels voluntaris i voluntàries “en nom de tots els ciutadans i ciutadanes, i en nom també de tots els valencians i de tots si volem ser Patrimoni de la Humanitat”. El primer edil considera que el treball d’este grup és “un exemple d’en quina mesura ens hem d’implicar en la millora de la nostra ciutat. En este cas, en un dels aspectes més visibles, com és el Castell. Es tracta d’una intervenció que està controlada perquè no afecte al patrimoni, sinó que ho netege”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La falla El Romano de Sagunt programa actividades contra la violencia de género

L’alcalde ha destacat que “hem d’agrair-los esta faena perquè el seu treball és impagable econòmicament. En alguns casos hem hagut de recórrer a empreses privades per a eliminar paleres i la veritat és que els pressupostos que ens han passat, traslladats a la labor que fan els voluntaris, estaríem parlant de centenars de milers d’euros”.

Per tant, “moltes gràcies als voluntaris que cada diumenge pugen al Castell i dediquen un gran esforç. Nosaltres ahir comprovàrem personalment la duresa d’este treball. I també aprofite per a fer una crida, perquè tots aquells que vullguen col·laborar estan convidats a pujar cada diumenge al matí, perquè entre tots és un treball que es pot fer molt més ràpid, i la veritat és que tenim altres elements on podem actuar. És per açò que jo crec que d’alguna de les coses que més orgullós em puc sentir com a alcalde en representació dels ciutadans és comptar amb tants veïns i veïnes que estan disposats a millorar la ciutat”, ha conclós Fernández.​​​​​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here