Sagunt hissa la bandera blava a les platges i presenta el dispositiu de serveis de l’estiu

0
409
Imatge de la hissada de banderes a Sagunt

El dispositiu està format per un equip de 37 professionals de salvament, 14 en els punts accessibles, 10 policies de platges, així com personal sanitari i de neteja de la SAG

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira, i la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, han hissat aquest divendres la bandera blava, la bandera de Qualitur i la bandera Q de qualitat turística de la platja del Port de Sagunt, uns distintius de qualitat que també onejaran a les platges d’Almardà i Corinto. D’esta manera, l’Ajuntament de Sagunt aconsegueix per sisé any consecutiu les tres banderes les quals s’han convertit en el símbol internacional de la qualitat i l’excel·lència de les platges, així com dels servicis que en s’hi presten.

Una vegada més les platges de Sagunt reben el distintiu Bandera Blava atorgat per la Fundació Europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions des de 1987. Este reconeixement representa una alta qualitat tant en l’aigua, com en l’arena, les infraestructures i els servicis. Este reconeixement ve precedit de les millores que s’han estat fent en els últims anys com han sigut les platges accessibles, ludoteques, activitats esportives, ampliació de la zona de passarel·les per millorar l’accessibilitat, etc.

Serveis

D’una altra banda també s’ha presentat el dispositiu de serveis per a l’estiu de 2019 que està format per un equip de salvament format per 24 socorristes, sis patrons d’embarcació, sis coordinadors i un coordinador general; un equip de Policia de Platges format per nou agents i un coordinador; 10 monitors de punts accessibles i quatre coordinadors; dos metges i dos conductors d’ambulància, i 16 professionals de la SAG. Tots ells en coordinació amb la delegació de Platges perquè tant el veïnat de la ciutat com els milers de turistes i visitants de les poblacions properes gaudisquen de la seua estada en la platja i de les seues vacances amb la tranquil·litat i seguretat que mereixen.

A este dispositiu s’han d’afegir dos punts accessibles (un en la platja d’Almardà i un altre en la del Port de Sagunt) perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir, banyar-se i utilitzar els servicis en les condicions adequades. En els punts accesibles es podran trobar cadires anfíbies, grues de transferència, a més de bany, vestidor i dutxa.

En resum, el personal citat presta els seus serveis en les tres postes sanitàries (una en la platja del Port de Sagunt, una altra en la d’Almardá i una altra en la de Corinto-Malvarrosa) en les quals compten amb dos ambulàncies, una en cada playa, amb dos conductors portalliteres i metge, dos desfibril·ladors automàtics, dos quads, dos motos aquàtiques i una embarcació. A més enguany les tres platges disposen de tres torres de vigilància cadascuna.

Per altra banda, la Policia de Platges compta amb quatre quads, una embarcació i un cotxe patrulla. En cada moment hi ha dos patrulla en actiu, una en cada platja, més el coordinador, a més d’un en les dependències policials d’Almardà.

El servici que prestarà la SAG durant la temporada comptarà amb un tractor amb remolc, dos tractors neteja-platges, un quad, dos furgonetes i una moto-carro.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here