Sagunt ha format en violència de gènere a 40 agents de Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil

0
2131
Imatge d'una de les jornades celeb rades a Sagunt.

Donada la bona acollida de la primera acció formativa organitzada per l’Àrea d’Igualtat en col·laboració amb el GAD de la Policia Local de Sagunt es treballa ja en l’organització d’una segona edició

La setmana passada l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb el GAD (Grup d’Atenció a Dones) de la Policia Local de Sagunt, va impartir un curs de formació dirigit a les Forces i Cossos de Seguretat, titulat “La intervenció policial davant la Violència de Gènere”, sobre la problemàtica de la violència contra les dones. Després del bon acolliment del curs, s’ha començat a treballar en l’organització d’una segona edició.

La formació, a càrrec dels fons econòmics del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat, ha tingut una duració de 20 hores i va comptar amb la participació de quasi 40 agents dels cossos de seguretat de Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

La delegada de Policia Local, Natalia Antonino, va ser l’encarregada de clausurar el curs dijous passat en la sala d’actes del Casal Jove. Durant l’acte de clausura, l’edil va destacar la importància de la formació en esta matèria entre els cossos de seguretat, i va agrair tant la participació, com la implicació de la policia en la lluita contra la violència cap a les dones.

Des de l’Àrea d’Igualtat es considera que la formació contínua i especifica en matèria de violència, incorporant la perspectiva de gènere, és un eix fonamental en la sensibilització dels i les agents, que tenen o poden tindre contacte amb la violència masclista, ja que és mitjançant l’educació quan s’arriba a prendre consciència de la discriminació, de les violències contra les dones pel simple fet de ser-ho, del cicle de la violència pel qual passen estes, de les emocions presents en tot el procés, dels processos de socialització i victimització, entre moltes altres coses.

Per això, amb este curs s’ha contribuït a l’adquisició de competències personals i professionals, perquè s’incorpore la igualtat de gènere en la vida quotidiana i professional de les forces i cossos de seguretat, ja que és fonamental que estos cossos tinguen formació específica en polítiques d’igualtat, que coneguen els prejudicis i estereotips sobre la base del gènere, la socialització de gènere, la utilització del llenguatge inclusiu, i les ferramentes i intervencions policials en el seu propi àmbit d’actuació, per a continuar amb la lluita contra la violència masclista.

L’alcalde de Sagunt i regidor d’Igualtat, Darío Moreno, ha manifestat que «el curs ha tingut una gran acceptació i el feedback que estem rebent és molt positiu. Per poder prestar un servei de qualitat a les dones víctimes de violència és imprescindible que les nostres forces i cossos de seguretat entenguen el fenomen en profunditat. I no parlem només de conéixer el protocol a seguir, sinó de donar un tracte humà i adequat a aquesta situació, evitant qualsevol revictimització i acompanyant a la víctima en eixos primers moments que són crítics». Ha finaltizat remarcant una volta més l’alta participació, fet que segons Moreno, demostra l’interés que esta problemàtica genera no només en la societat, sinó també entre Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Civil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here