Sagunt gaudeix de la seua setmana de Moros i Cristians de cara al 9 d’Octubre

0
2238
Els principals càrrecs dels Moros i Cristians i les autoritats al saló de plens de Sagunt

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va inaugurar la festa de Moros i Cristians de Sagunt com a pregoner

Les festes organitzades per l’Associació de Moros i Cristians tornen per a commemorar el 9 d’octubre. El nou president de l’organització de 22 anys, Patrick Salvador, ja va ser capità en 2014 i té com a objectiu consolidar i renovar esta festa tradicional valenciana. Una de les principals novetats és l’ampliació de les festes en dos caps de setmana, que anteriorment estaven comprimides en 72 hores just abans del 9 d’Octubre.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va ser el pregoner de la festa de Moros i Cristians de Sagunt en un acte institucional amb l’alcalde, Quico Fernández. Els actes de la festa de Moros i Cristians en relació al 9 d’octubre van donar el tret d’eixida amb el pregó a càrrec d’Enric Morera des de la balconada de l’Ajuntament i la nit d’Olla, on van participar al voltant d’unes 600 persones. Es va recuperar el passat 30 de setembre el dia de l’Alardo, tradicional desfilada de arcabusseria amb tret de pólvora i música, que feia dos anys que no es feia per raons burocràtiques.

Divendres que ve 5 d’octubre a les 20 h s’interpretarà el tradicional Despullament del Moro en l’Església d’El Salvador, un dels actes més multitudinaris. En este acte, es representa la conversió al cristianisme del capità del bàndol moro d’enguany, Enrique Cabo.

L’endemà a les 18 h hi haurà un toc de tancament de les portes de la Vila, un repic medieval de campanes per Campaners Morvedre. A més, este mateix dia 6 d’octubre a la mateixa hora, s’inaugurarà el Mercat Medieval de Sagunt. Més tard a les 19.15 h es realitzarà l’Entrada de Moros i Cristians, que en esta edició comptarà amb un itinerari circular començant des de la plaça de la Moreria i que conclourà en la mateixa plaça.

La festa de Moros i Cristians finalitzarà el diumenge 7 d’octubre a les 12 hores amb la representació, per part de les ambaixades mora i cristiana, del Dia de la Conquesta i la Batalla Final. Enguany es realitzarà de nou en el Teatre Romano de Sagunt, un dels emblemes patrimonials del municipi, ja que l’any passat va tenir un gran èxit.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, va assenyalar en la passada presentació dels actes del 9 d’octubre “que és una festa molt significativa per a nosaltres com a identitat de poble valencià i evidentment saguntí i, per açò, tots els anys celebrem d’una manera important, intensa i sentida els actes del 9 d’octubre”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí