Sagunt garantirà l’alimentació als xiquets durant l’estiu sense necessitat d’anar a menjadors

0
1651
Ajuntament de Sagunt

La delegació de Serveis Socials de Sagunt concedeix subvencions en concepte de necessitats bàsiques a famílies amb manques de recursos econòmics

L’Ajuntament de Sagunt ha presentat les actuacions per garantir l’alimentació de xiquets amb manques de recursos econòmics i que no hauran d’anar a menjadors

Des del consistori s’ha informat que tots els menors de Sagunt de famílies les quals pateixen carència de recursos econòmics tindran garantida l’alimentació durant este període. D’una banda se sol·licita a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives una subvenció, acollits a una ordre publicada per a este fi. El menjar en este cas es repartirà en el domicili dels i les menors per l’empresa que assigne la Conselleria a este efecte i que està datada de l’1 de juliol a 31 d’agost.

La regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós, assegura que “mentre que la Conselleria resol, cosa que fins a dia de hui no ha fet, i amb la intenció d’esmenar els problemes que es detecten en esta subvenció en tema de temporalitat, la delegació de Serveis Socials ha pres cartes en l’assumpte i ha implementat les ajudes a estes famílies en qualitat d’atenció alimentària. Una vegada més suplim carències per a garantir la major qualitat de vida i dignitat dels nostres menors igual que fem amb la resta dels usuaris i usuàries d’este departament”. D’esta manera, l’Ajuntament de Sagunt “cobreix l’alimentació d’estos xiquets i xiquetes una vegada que acaben les classes fins que tornen a començar al setembre, ja que Conselleria no cobreix eixos dies”.

Açò va en la línia que defensa la delegació de la no obertura dels menjadors escolars a l’estiu, amb la finalitat d’evitar que s’estigmatitze els xiquets i xiquetes que acudiren al centre per a rebre el menjar i, sobretot, dignificar una cosa tan bàsica com l’alimentació i menjar a casa participant en la mesura del possible en el transcurs de la vida quotidiana.

D’altra banda, les famílies que ho sol·liciten i que tècnicament es valore necessari se’ls concedirà una subvenció en concepte de necessitats bàsiques, regulada per l’Ordenança Municipal de Prestacions Econòmiques Individualitzades que disposa l’ajuntament. De moment, es desconeix el nombre de menors que es beneficiaran d’esta segona via, en estar obert el termini de sol·licituds a dia de hui.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here