Sagunt actualitza la formació de la Policia Local en detecció de consum de drogues en conductors

0
1574
La Policia Local de Sagunt incrementarà els seus efectius

Agents especialitzats de la Policia Local de Sagunt han assistit a un curs sobre la detecció de drogues en situació de conducció de vehicles

La Policia Local de Sagunt, dins dels cursos de formació contínua als quals assitix, ha realitzat recentment un per a actualitzar conceptes i metodologia sobre detecció de drogues en situacions de conducció de vehicles.

El regidor de Policia Local, Enric Ariño, valora positivament la realització d’estos cursos, ja que “açò redunda en un millor servei”, a més destaca la importància de “la formació, l’actualització i estar al dia, perquè és una part fonamental d’este servei. Per tant, si la policia està fent cursos amb coses relacionades amb l’activitat professional, haurem d’estimular-los i haurem d’aconseguir que la majoria de persones implicades en el servei de policia puguen fer-los”.

La jornada que s’ha dut a terme, impartida per l’inspector de Policia local de Sagunt, Esteban Feria, sorgix de la necessitat d’actualització normativa i legislativa, així com de l’actualització de protocols d’intervenció per a l’obtenció i seguiment de la cadena custodia de les mostres obtingudes. A este curs han assistit els agents especialistes en la matèria.

La prova de detecció de drogues consta de dos parts: la primera prova indiciària consistent en un test salivar i en cas de positiu, una segona prova confirmatòria en un laboratori de referència de València.

Si l’agent considera que de la simptomatologia externa hi ha influència en la conducció, podria tractar-se d’un delicte penal contra la seguretat vial. O en defecte d’açò, si no hi ha influència en la conducció però hi ha un resultat positiu, es tractaria d’una infracció administrativa castigada amb 6 punts i 1.000 euros de multa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí