Sagunt forma a 400 banyistes en prevenció de ofegament

0
842
Campanaya prevenció ofegament a Sagunt
Campanaya prevenció ofegament a Sagunt

El servici de Salvament i Socorrisme i la Policia de Platges de l’Ajuntament de Sagunt van col·laborar ahir dimarts en la campanya de prevenció de ofegament 2018 de la Fundació MAPFRE i Bandera Blava.

L’escenari de la campanya va ser la platja del Port de Sagunt, en la qual es van impartir tallers per part d’uns instructors de reanimació cardiopulmonar i a la qual van acudir 400 banyistes aproximadament. Estos tallers es van fer amb l’objectiu de traslladar a la societat les principals mesures de prevenció d’accidents en l’entorn aquàtic, així com per a ensenyar les pautes necessàries per a saber actuar davant una situació d’emergència (RCP i utilització d’un desfibril·lador). Segons la Policia de Platges, l’activitat va ser molt didàctica i amena i va tindre un gran acolliment per part dels assistents.

La Fundació MAPFRE i Bandera Blava van instal·lar diverses carpes en la platja en les quals, de 12 a 20 hores, tècnics especialitzats en socorrisme van posar l’accent perquè els adults prenguen consciència de la importància de vigilar adequadament els menors de 14 anys, franja d’edat en la qual es produix el 4 % de les víctimes mortals totals. També van recordar la importància que els adults estiguen a una distància màxima d’un braç dels més xicotets i van donar a conéixer els principis bàsics de la cadena de supervivència en este tipus d’accidents: previndre un ofegament dins i fora de l’aigua, reconéixer una emergència amb la finalitat de demanar ajuda, proporcionar un element de flotació per a evitar la immersió, traure la persona afectada de l’aigua solament si se sap com fer-ho i proporcionar assistència sanitària si fóra necessari.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Conselleria d'Obres Públiques inverteix més de 1,3 milions d'euros a millorar els accessos a Parc Sagunt

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here