Sagunt fa el tret d’eixida per a la reurbanització de l’entrada sud, la més important de la ciutat

0
1475
Plànol de la intervenció planificada a Sagunt

Aquesta intervenció, coneguda com PNN8, millorarà notablement una de les zones més deteriorades del nucli i l’accés desde la carretera a València i Puçol

Els treballs preliminars de la urbanització de l’entrada Sud del nucli històric de Sagunt, la més important de la ciutat ja han començat, tal com ha informat el regidor delegat d’Urbanisme, Pablo Abelleira. Es tracta d’una important intervenció urbanística que canviarà rotundament l’aspecte i els serveis de la zona compresa entre l’avinguda del País Valencià i el Camí de Llíria. L’actuació, coneguda com PNN8 i el Programa de la qual d’Actuació Integrada (PAI) es va adjudicar a Alser en 2008 per 5’5 milions, generarà una zona verda de 21.000 m², que inclou un aparcament que donarà servei al cementeri de Sagunt, 30.000 m² de sòl comercial i residencial, a més de 28.000 m² de nous vials i condicionament dels existents, incloent tres noves rotondes.

El regidor d’Urbanisme, Pablo Abelleira ha volgut destacar que “aquest PAI es basa en bases particulars redactades per l’Ajuntament per al seu desenvolupament i que ja inclou una ampliació de l’àmbit dels sòls adjacents i així s’asseguren les condicions de connexió adequades, així com la modificació de l’ordenació d’aquesta zona”.

D’aquesta forma es pretén assegurar una correcta comunicació amb el Camí de Llíria i posar en valor als edificis afectats per les noves alineacions del Pla General d’Ordenació Urbana.

Abelleira indica que “la imatge d’entrada des de l’accés sud a la ciutat es veurà millorada notablement amb aquesta actuació” i també ha informat que: “paral·lelament i dins de les actuacions urbanístiques finalitza la reparcel·lació de la Unitat d’Actuació N. 5 en Port de Sagunt, que és una parcel·la en els voltants del col·legi Maestro Tarrazona. Aquesta intervenció millorarà una de les zones deteriorades del nucli del Port amb una nova zona verda de 2.600 metres quadrats. Aquesta actuació venia recollida com la principal demanda dels veïns i veïnes de la zona en els mapatges urbans executats des de l’àrea de Participació Ciutadana”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here