Sagunt exposarà la seua bandera històrica i la senyera dins les celebracions del 9 d’Octubre

0
1683
Les banderes estaran exposades al Centre Cívic Antic Sanatori de Sagunt

Es lliuraran les Medalles de Plata de Sagunt a l’esportista Arturo González, a la catedràtica emèrita d’arqueologia Carmen Aranegui i a la psiquiatra Carmen Leal

El Centre Cívic Antic Sanatori serà durant esta setmana (de l’1 al 5 d’octubre) el lloc on s’exposen la bandera històrica de Sagunt i la senyera de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre. Totes les persones interessades a visitar l’exposició d’estos dos emblemes ho podran fer en l’horari d’obertura del centre.

A més, amb motiu de la festivitat dels valencians i les valencianes, dissabte, 6 d’octubre, a les 12 hores l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, farà lliurament en el teatre de Begoña de les Medalles de Plata de Sagunt a l’esportista Arturo González, a la catedràtica emèrita d’arqueologia Carmen Aranegui i a la psiquiatra Carmen Leal.

Arturo González ha sigut un pilar fonamental en la promoció de l’esport en general i de la lluita olímpica en particular en el municipi de Sagunt, des de la dècada dels 50 del passat segle, quan la pràctica esportiva no tenia tantes facilitats com avui dia. És el president d’honor del Club de Lluita Camp de Morvedre, d’on va ser entrenador i president des de 1956 fins a 1977 i director tècnic fins a 1995. Ha sigut quatre vegades campió regional de la categoria absoluta en el pes de 62 kg en 1956, 1957 i 1957. En 1974 se li va nomenar delegat local d’Educació Física i Esports del Port de Sagunt on va constituir la Junta Local d’Esports i en 1975 va ser nomenat gerent del Pavelló Municipal d’Esports. També va ser president i seleccionador de la Federació de Lluites Olímpiques de la Comunitat Valenciana, vicepresident de la Federació Espanyola de Lluites i cap d’equip en els Jocs Olímpics de Barcelona 92 i en els Campionats del Món Júnior de Barcelona 91 i assessor tècnic dels Campionats del Món Sènior de lluita Sambo en 1994.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un estudi recorre l'evolució dels palaus de Xàtiva des del segle XIII

La catedràtica emèrita Carmen Aranegui va començar a impartir classes d’arqueologia en la universitat en 1970 i es va doctorar en 1972 en la Universitat de València, d’on és catedràtica d’Arqueologia des de 1986. Ha publicat treballs sobre arqueologia i és editora científica de les memòries arqueològiques de les excavacions de Sagunt i de Lixus (el Marroc), entre unes altres. Va excavar el Grau Vell des de 1974 i va dirigir també l’estudi arqueològic del projecte de restauració i rehabilitació del Teatre Romà i el seu entorn.

La psiquiatra Carmen Leal destaca per ser pionera com a dona en diversos càrrecs d’alt nivell. Va ser la primera catedràtica de Psiquiatria d’Espanya, a més ha sigut professora i degana de dos facultats de medicina (a Cadis i la primera dona a València), cap de servei en l’hospital Clínic de València i, actualment, presidenta de la Real Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

Els actes al voltant del 9 d’Octubre finalitzaran el mateix dimarts, 9 d’octubre, a les 19 hores amb la tradicional baixada de la senyera des de la façana de l’ajuntament que anirà acompanyada de la Dansa de la Moma de València en una processó cívica que transcorrerà fins a la plaça Cronista Chabret on se celebrarà un acte institucional. Posteriorment, el Grup de Danses Morvedre i el Grup de Danses de Montcada posaran en escena l’espectacle XVI Trobada de Folklore Valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here