Sagunt executa la 2a fase del projecte de sectorització i monitoratge de la xarxa d’aigua potable

0
876
Imatge de la sectorialització de Sagunt.

Un dels objectius principals és continuar augmentant el rendiment hidràulic de la xarxa d’aigua potable i minimitzar els efectes de possibles avaries

L’empresa mixta Aigües de Sagunt està executant la 2a fase del projecte de sectorització i monitoratge de la xarxa d’aigua potable del terme municipal de Sagunt que consisteix en una sèrie de millores encaminades, entre altres prestacions, a augmentar el rendiment hidràulic de la xarxa d’aigua potable i minimitzar els efectes de possibles avaries. Es preveu que les actuacions, que compten amb un pressupost de més de 103.000 euros, finalitzen íntegrament l’última setmana de juliol, segons informa el regidor delegat d’Aigües, Pepe Gil.

A la fi del mes de març de 2021 es van iniciar els treballs referents a esta segona fase. Algunes de les activitats que s’estan duent a terme són la instal·lació de cabalímetres, l’emmallat de trams de xarxa existent, l’execució de desguassos materialitzats en pous de descàrrega i la instal·lació de vàlvules reguladores de pressió (V.R.P).

L’actuació s’ha dividit en tres sectors: avinguda Sants de la Pedra (termini estimat 4 setmanes a comptar des del 17 de maig); carrers Emilio Llopis (termini estimat total de 8 setmanes); i Nord Palància (termini estimat total de 4 setmanes).

La inversió s’ha adjudicat per un import total de 103.377,51 euros i completa la instal·lació de 47 sectors hidràulics en tot el municipi.

Actualment, el proveïment de Sagunt compta amb un número de clients pròxim als 40.900, una longitud de xarxa d’aigua potable d’uns 401 km i un volum anual d’aigua subministrada lleugerament superior als sis milions de metres cúbics.

Amb la implantació d’estes noves actuacions, juntament amb els ja implantades de comptadors de telelectura, telecomandament i telecontrol de les infraestructures, es disposa de ferarmentes tecnològiques que tracten i analitzen diàriament més d’un milió de dades que permeten, entre moltes altres prestacions, aconseguir i mantindre uns nivells de rendiment hidràulic pròxim al 80% equivalent a obtindre un estalvi hidràulic en els últims anys de més de 600 milions de litres que traslladats a estalvi econòmic representen uns 250.000 €.

Pepe Gil, el delegat de Manteniment i Aigües de l’Ajuntament de Sagunt, ha explicat que «en les últimes setmanes Aigües de Sagunt ha estat treballant i continua treballant en actuacions al voltant de Sants de la Pedra, del carrer d’Emilio Llopis i del Nord del Palància. Estes tres actuacions el que pretenen és completar la sectorització de l’aigua potable de manera que tant els rendiments com la possibilitat que hi haja algun tipus de tall per avaria, minimitzen els efectes». Al que ha afegit: «El més important d’estes obres és que, d’una banda, permet controlar el màxim de rendiment hidràulic i evitar així pèrdues. D’altra banda és que, amb estes actuacions, que ja s’havien fet amb anterioritat en altres zones, no hem malgastat aigua i, per tant, estem col·laborant en temes de sostenibilitat ambiental».

De fet, la pròpia Sindicatura de Comptes, en la seua auditoria operativa de la gestió del servici de proveïment i sanejament d’aigua en els municipis de la Comunitat Valenciana (exercicis 2015-2017) ja situava a Sagunt com una de les ciutats amb els millors índexs tecnològics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí