Sagunt recupera l’espai patrimonial de l’entorn del mur del Temple de Diana

0
1915
Maria Josep Amigó ha visitat el Temple de Diana de Sagunt

La Diputació de València ha destinat a Sagunt un total de 81.452 euros, en tres fases diferents, per a la urbanització i millora d’aquest entorn

Sagunt ha recuperat l’espai patrimonial de l’entorn de les restes del mur del Temple de Diana per al gaudi de la ciutadania amb els fons aportats per part de la Diputació de València. En concret, s’han destinat un total de 81.452 euros, en tres fases diferents, per a la urbanització i millora d’aquest entorn. Així ho ha traslladat l’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a la localitat per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincialsi abordar la problemàtica del municipi en alguns trams de carretera.

Les restes del mur del Temple de Diana constitueix un dels vestigis més antics que guarda aquesta localitat del Camp de Morvedre. Considerat l’únic edifici que es va salvar durant el setge de la ciutat que va exercir el cartaginès Anníbal, va adquirir la condició de Monument Nacional l’any 1963. Es troba al costat de l’església de Santa Maria i resta del monument un parament, a base de grans carreus.

Leix, la vicepresidenta s’ha compromès a atendre les demandes de Sagunt en matèria viària i treballar per tal de desbloquejar la problemàtica de punts negres existents en dues carreteres d’accés al municipi. En concret, es tracta de la redona d’entrada a Sagunt per la CV-324, que constitueix un focus de nombrosos accidents i retencions en una zona, a més, d’accés escolar; així com la carretera CV-314 que uneix les localitats de Petrés i Sagunt a l’alçada de l’IES Clot del Moro.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Detingut a Sagunt un home que atracava a repartidors de menjar amb un ganivet i un passamuntanyes

Necròpoli medieval jueva

Durant la seua estada a Sagunt, la vicepresidenta ha visitat diferents intervencions executades amb fons provincials. En aquest sentit, l’alcalde Quico Fernàndez ha explicat que amb els recursos aportats per part de la Diputació de València “hem millorat zones urbanes que acreditaven un avançat estat d’abandonament, especialment al perímetre sud del Port de Sagunt”, a més d’escometre “importants inversions en patrimoni, com el Temple de Diana i la posada en valor de la necròpoli medieval jueva”. En aquest últim cas, la inversió ha ascendit fins els 86.490 euros.

A més, s’han dut a terme treballs i actuacions de millora en diferents instal·lacions i infraestructures esportives de titularitat municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here