Sagunt és seleccionada pel projecte Invest in Cities com una de les ciutats més atractives per invertir a Espanya

0
980
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha participat en la jornada a Madrid

A través de diferents fòrums celebrats en tot Espanya, el projecte ‘Invest In Cities’ situarà a Sagunt en el millor aparador per a lluir els seus avantatges competitius davant empreses i inversors

Sagunt ha sigut seleccionada per Invest In Cities com una de les ciutats més atractives per a la inversió a nivell nacional. D’esta forma, el municipi podrà donar a conéixer els seus avantatges competitius, projectes de desenvolupament econòmic i apostes de futur a més de 1.000 potencials inversors nacionals i estrangers per a contribuir a enfortir el teixit empresarial, el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació.

Per este motiu, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assistit a la presentació de la segona edició d’Invest In Cities a Madrid, a la qual també li han acompanyat la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera; la coordinadora tècnica comercial de Parc Empresarial Sagunt (Parc Sagunt), Tere Ventura; i la presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre ASECAM, Cristina Plumed.

Darío Moreno ha declarat que esta iniciativa és molt interessant perquè tracta de descentralitzar les inversions i posar en relleu que hi ha molts punts a Espanya atractius i interessants per a invertir amb capital nacional i estranger perquè hi ha talent, disponibilitat de terrenys i molts projectes. “S’han optat pels 20 llocs d’Espanya que complixen amb estes característiques de ser interessants per a la inversió i es va seleccionar a Sagunt per a formar part d’este projecte”, aclarix l’alcalde, qui explica que esta iniciativa congregarà a més de mil inversors.

“Creiem que era essencial que nosaltres estiguérem ací perquè Sagunt ha d’estar en el mapa, no solament per projectes com Camí la Mar o Parc Sagunt I que ja estan en funcionament i en els quals encara queda una mica de disponibilitat, sinó pensant en tot el que està per vindre en els 6 milions metres quadrats que serà Parc Sagunt II i en la resta dels projectes en els quals anem innovant i pensant de cara al futur. Per tant, estem molt contents de participar en este projecte i, a partir d’ara, hem d’assegurar-nos que la nostra ciutat fa els deures perquè realment siguem un pol d’atracció d’empreses i innovació”, expressa Darío Moreno.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Guardia Civil investiga a una persona por maltrato a una docena de animales en Sagunt

Invest In Cities és una iniciativa impulsada per la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), la Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) i per la consultora d’inversió Grup PGS l’objecte del qual és apropar inversió privada i empreses al territori de les ciutats participants, així com solucions d’inversió i finançament al teixit empresarial assentat en cadascuna d’elles.

A través de la seua plataforma web www.investincities.com, dels fòrums d’inversió local celebrats en cada ciutat participant i del Fòrum de Ciutats Atractives per a la Inversió que se celebrarà a Madrid a finals d’any, la iniciativa situarà a Sagunt en el millor aparador per a lluir els nombrosos atributs i avantatges competitius fóra de les seues fronteres.

Sagunt junt a 19 ciutats més, han sigut seleccionades per a participar en l’II Cimera d’Invest In Cities, que se celebrarà el pròxim 12 de desembre a Madrid, amb l’objectiu de posar en valor el seu potencial estratègic com a ciutats atractives per a la inversió.

D’altra banda, el Fòrum d’Inversió Local se celebrarà al novembre a Sagunt i permetrà articular sinergies entre les institucions públiques, el teixit empresarial i els inversors privats interessats en projectes del municipi. En el fòrum s’impartiran diferents ponències i hi haurà taules redones en les quals es tractaran temes com la inversió privada per a empreses de Sagunt, el finançament, el repte de la transformació digital, el turisme sostenible, així com a la sostenibilitat energètica. En el fòrum estaran també presents alguns actors de referència en l’àmbit de l’empresa i l’economia.

Pel que fa a la pàgina web, Sagunt disposarà d’un microsite en el qual es reflectirà el seu posicionament general, avantatges competitius, projectes de desenvolupament o bonificacions i ajudes fiscals. A més, la web comptarà amb dues plataformes d’atracció d’inversió, una enfocada a startups i una altra a empresaris. A través d’estes plataformes, els empresaris de Sagunt podran accedir a assessorament professional, capital privat i finançament per als seus projectes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Sagunt invertix quasi 200.000 euros en millores en el polígon Ingruinsa

També es realitzarà un concurs de projectes d’inversió privats en el qual es podran presentar aquells projectes que tinguen interés en Sagunt i a aportar valor en el desenvolupament de la ciutat generant oportunitats i riquesa.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here