Sagunt es queda sense festes patronals 2020 per la pandèmia del coronavirus

0
3978
Imatge de la 'Xopà' de Sagunt, l'acte inaugural de les festes

Les federacions de penyes de la ciutat decidixen no celebrar les festes patronals de 2020 d’acord amb l’Ajuntament

Les festes patronals dels dos nuclis de Sagunt no se celebraran en 2020. Així ho han anunciat en roda de premsa l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, així com els presidents de les federacions de penyes de Sagunt i del Port de Sagunt, Ricardo Meliá i Manel Rubio respectivament, els qui s’han mostrat emocionats en comunicar esta decisió.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha donat les gràcies a les federacions per prendre de manera unànime esta decisió i ha aclarit que «és un treball col·lectiu i que els motius reals d’esta decisió són els de mostrar respecte per totes eixes persones que han estat en primera línia durant el confinament, així com per la memòria de totes les persones que ens han deixat», així com les circumstàncies sanitàries i les degudes precaucions decretades.

A més, l’alcalde ha declarat que com van sol·licitar les federacions els diners que anaven dedicats a les festes, 204 000 euros dividits a parts iguals entre els dos nuclis, es destinarà a ajudar els sectors afectats per la crisi i que sempre han estat amb de les festes patronals, com el xicotet comerç i l’hostaleria.

D’altra banda, l’alcalde també ha demanat a la ciutadania que no perda l’esperit de la festa ja que, segons ha considerat, «si les condicions sanitàries ho permeten esta tardor esperem poder celebrar un Mig Any amb un sopar d’agermanament per a poder continuar recordant tot els que ens unix i que han sol·licitat des de les federacions». Moreno ha destacat que les festes de 2021 hi tornaran amb més força ja que «plantejarem unes festes patronals que seran històriques i que ens faran oblidar este alt baix que hem tingut».

La regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, d’altra banda, ha agraït a les federacions la mostra de responsabilitat en prendre la decisió de no celebrar les festes ja que tant a Sagunt com al Port de Sagunt «les dos federacions organitzen amb molt de treball, dedicació, il·lusió i ganes les festes per a tot el municipi». Si bé, la delegada i l’alcalde han avançat que si les condicions de la nova normalitat ho permeten, al llarg de l’estiu des del departament de Festes i Cultura Popular s’organitzarà algun tipus de celebració festiva. Així mateix, Asun Moll ha manifestat que des del departament s’està treballant perquè es mantinguen els acords de les activitats que estaven programades i les que es realitzen paral·lela i conjuntament a les festes patronals i que també queden suspeses.

Els presidents de les federacions de penyes, que han mostrat les seues condolences per les persones mortes per la COVID-19 i han enviat ànims als qui pitjor ho estan passant durant esta crisi, han agraït el suport que han rebut per part de l’Ajuntament de Sagunt a l’hora de prendre esta decisió, així com de les penyes que des de la més antiga fins a la més nova «han comprés la decisió», ha declarat el president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Meliá. «Hem esperat fins a l’últim moment per respecte a les penyes i a les empreses contractades», ha declarat Meliá, qui ha afegit que ja han iniciat el camí cap a les festes de 2021 per a preservar els contractes que ja tenien signats.

D’altra banda, el president de la Federació de Penyes del Port de Sagunt, Manel Rubio, ha manifestat que ara «és moment de ser responsables i prudents i de mirar per la salut de les persones abans que per unes festes patronals».

A més, els presidents han tingut paraules de suport per al sector servicis que s’ha vist castigat per esta situació, així com per a les ramaderies de bou brau de la Comunitat Valenciana perquè necessitaran molta ajuda i, com ja van fer públic en un comunicat, han reiterat que «ens manifestarem tantes vegades com siga necessari perquè les ajudes arriben». Finalment han enviat un missatge de suport a totes les penyes i han manifestat que en 2021 tornaran amb més força que mai.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí