Sagunt es prepara davant un possible temporal els dies de Setmana Santa

0
899
Imatge de la reunió del dispositiu de Sagunt

L’alcalde de Sagunt i diferents cossos de seguretat i departaments municipals s’han reunit este dimarts per establir mesures que previnguen possibles problemes

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i diferents cossos de seguretat i departaments municipals s’han reunit este dimarts per establir mesures que previnguen possibles problemes davant la previsió de pluges i temporal de llevant per a esta Setmana Santa de dijous a dilluns.

A la reunió han assistit la SAG, Aigües de Sagunt, el Consell Agrari, Protecció Civil, el departament de Manteniment amb Pepe Gil com a delegat, la Policia Local, el cos de Bombers, les confraries de Setmana Santa de Sagunt i Port de Sagunt, el departament de Cultura i d’Educació amb el seu delegat José Manuel Tarazona i Assun Moll com a delegada de Festes.

El motiu d’esta reunió amb el grup d’emergències ha sigut per a prendre les mesures que habitualment es prenen quan tenen lloc este tipus de previsions. D’una banda, està tot el treball que ha de fer l’ajuntament i les empreses que presten servei. En primer lloc, la SAG per a la neteja específica als llocs més conflictius. D’altra banda, el departament de Manteniment perquè controle tots els punts que són especialment sensibles a l’acumulació d’aigües; Aigües de Sagunt perquè tinga tots els sistemes d’emergència activats, sistemes de bombeig els quals necessiten una posada a punt. També la Policia Local perquè ja, a partir del dijous, va instal·lar tots els sistemes de senyalització, especialment en els guals que travessen el riu, en els punts que són inundables i que, evidentment, són en la major part dels casos totalment prescindibles, perquè es pot arribar a tots els llocs per rutes alternatives. Així mateix, els Bombers que han assistit tenen també tota la programació clara. Per la seua banda, la Guàrdia Rural es farà càrrec de les muntanyes, d’Almardà o la gola de Quartell. En definitiva, “tot allò que fem habitualment quan tenim esta situació de previsió de pluges o de gota freda”, ha declarat Quico Fernández.

La intenció, com ha expressat l’alcalde, és minimitzar els problemes al màxim i aprofita per a traslladar a la població en general “la necessitat d’estar atents a les notícies, als avisos d’estes fortes pluges i que siguen molt prudents perquè, encara que estem a dimarts, si al final es confirma, han de ser molt prudents a l’hora de traslladar-se”, així mateix Fernández ha expressat que “no es tracta d’alarmar sinó de ser previsors i de tindre-ho tot actualitzat, quins punts són més conflictius per a evitar qualsevol accident o cas greu i amb això l’única cosa que haurem de lamentar és que alguna processó o acte s’haja de suspendre”.

Finalment, el primer edil agraeix a tots els departaments perquè “tothom estava ja treballant. Tots els departaments ho tenien tot bastant avançat; les obres de neteja, de comprovació dels sistemes elèctrics, etc. I, d’altra banda, a tots els cossos de seguretat i de rescat i protecció civil que té tot el sistema activat”.​​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here