Sagunt encara la recta final del Centre d’Interpretació de la Via Verda d’Ojos Negros, referent del patrimoni industrial

0
3819
Imatge virtual del centre d'interpretació de Sagunt.

Aquest espai, situat en l’Oficina de Turisme de Port de Sagunt, suposarà comptar amb un punt d’arribada i partida per als qui realitzen la Via Verda i permetrà donar a conéixer la història del Patrimoni Industrial del municipi

La delegació de Turisme està finalitzant el Centre d’Interpretació de la Via Verda d’Ulls Negres, un espai expositiu i interpretatiu format per dues sales situades en la primera planta de l’Oficina de Turisme de Port de Sagunt (avinguda Mediterrani, 67).

La creació d’aquest centre està emmarcada en el Pla de Dinamització Turística del Camp de Morvedre, el qual és gestionat pel departament de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt i finançat per tres administracions públiques, Turisme Comunitat Valenciana, Patronat Provincial de Turisme de València i Ajuntament de Sagunt.

El Centre d’Interpretació de la Via Verda d’Ojos Negros és un espai únic que permetrà donar a conéixer la comarca del Camp de Morvedre i l’origen de Port de Sagunt a través de la Via Verda com a element vertebrador. Per a això, es comptarà amb panells interactius, vídeos i fotografies antigues entre altres.

En aquest sentit, per a la regidora de Turisme, Natalia Antonino, aquest espai suposa un pas molt important per a posar en valor el nostre patrimoni industrial, «donant a conéixer la nostra comarca i comptant amb un punt d’arribada i partida per als qui realitzen la via verda, augmentant la qualitat del producte de cicloturisme amb el conseqüent benefici econòmic que comportaria el desenvolupament d’aquest».

En l’actualitat l’antiga via minera s’ha reconvertit en una ruta cicloturista a la qual arriben turistes de diferents punts d’Europa. El Centre d’Interpretació permetrà descobrir, recórrer i experimentar la Via Verda des del seu origen, Port de Sagunt, ja que aquesta es va crear per a transportar el mineral des de les mines d’Ojos Negros (Terol) fins a Port de Sagunt per a exportar-ho a Anglaterra.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Festival Holi de Terra Natura Benidorm, record de participación con cerca de 4.000 asistentes

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here