Sagunt donarà llum verd en desembre a l’IES n.5 que suposarà una inversió de 10 milions

0
1691
Plànol del projecte de l'IES n.5 de Sagunt

Segons està previst, el projecte ja està acabat i la previsió és que vaja al Ple del 27 de desembre per a aprovar els plecs i obrir el termini de licitació de les obres

L’Ajuntament de Sagunt ja ha donat per finalitzat el projecte de construcció de l’IES n.5, centre d’educació secundària que se situarà al Port de Sagunt. Segons està previst, serà en el Ple del 27 de desembre quan s’aproven els plecs i s’òbriga el termini de licitació de les obres, una vegada publicat l’anunci oficial.

El pressupost del projecte és de 9.922.326 euros i el termini d’execució de les obres és de 20 mesos i es preveu que es desenvolupe en dos fases, la primera en 2020 i la segona fase que finalitzarà en 2021. La superfície de construcció és de 8.898,66 m² sostre en un solar de 18.034 m² sòl, entre el carrer Periodista Azzati i l’avinguda Arquitecte Alfredo Simón, amb un accés principal pel carrer Juan Molinero.

Les obres consistiran en la construcció de 24 aules d’ESO, 8 aules de Batxillerat (branca de Ciències de la Naturalesa i de la Salut i branca d’Humanitats i Ciències Socials), un laboratori de Física i Química, una zona de joc de pilota valenciana, instal·lacions esportives i una cafeteria.

Cal recordar que va ser en el ple del passat 25 de juliol quan es va aprovar l’actualització del projecte d’execució de la construcció del nou centre escolar de secundària de manera que s’ajustara a la normativa actual. Este projecte està finançat per la Generalitat Valenciana a través del programa Edificant.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que este projecte «perquè arribara a materialitzar-se tenia dos parts, una primera que és el projecte en sí, és a dir, com serà l’edifici, i una segona que és la construcció. El que l’Ajuntament acaba de fer és finalitzar la primera fase del projecte i ara iniciarem els tràmits per a començar la fase de construcció».

Moreno ha assegurat que este pas «és molt important perquè, lamentablement, la primera fase s’havia allargat massa i per fi hem aconseguit donar-li una solució des de l’Equip de Govern». A més, ha destacat que l’IES n.5 «és una infraestructura imprescindible per a la nostra ciutat, no sols perquè la gran majoria dels centres estan abarrotats, sinó perquè una vegada tinguem eixe nou centre podrem fer intervencions contundents en altres centres que, hui dia, no podem pel nivell de saturació, i a més permetrà que la Conselleria complisca amb el compromís de crear el Centre Integral de Formació Professional que considerem imprescindible perquè la nostra ciutat siga realment un nucli econòmic i industrial».​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí