Sagunt dóna llum verda a l’adequació de l’antic edifici infantil del col·legi Jaume I com a centre de l’EPA

0
763
L'edifici de l'escola Jaume I que albergarà l'EPA de Sagunt.

El projecte compta amb un pressupost de 270.509 euros i contempla la instal·lació de dos ascensors, l’habilitació d’una zona d’aparcament i millores en l’accessibilitat de l’edifici

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat el projecte bàsic i d’execució per a l’adequació del recinte de l’antic edifici d’educació infantil del col·legi Jaume I com a Centre d’Educació Permanent de Persones Adultes (EPA). Les obres, pressupostades en 270.509 euros, contemplen la instal·lació d’un ascensor a l’interior de l’edifici i un altre en l’exterior per a salvar el desnivell respecte al Conservatori Joaquín Rodrigo que es troba en la part inferior, així com habilitar una zona d’aparcament en l’espai que ocupaven les pistes esportives, a més de la revisió de les instal·lacions i la seua redistribució amb la finalitat de millorar l’accessibilitat.

S’estima que una vegada començades les obres la seua execució conclourà en el termini de 16 setmanes. A partir d’aleshores, el municipi de Sagunt comptarà amb un nou centre d’educació destinat a les persones adultes amb una superfície total construïda de 559,49 metres quadrats i una superfície útil de 452,64 metres quadrats.

El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha manifestat que l’aprovació del projecte “és un pas endavant important perquè l’Escola d’Adults Miguel Hernández tinga de manera definitiva unes instal·lacions en condicions en el nucli de Sagunt”. L’edil ha mostrat la seua satisfacció per veure en la seua fase final “esta reivindicació històrica” en què es porta treballant des de la passada legislatura de manera que l’Escola de Persones Adultes “puga tindre condicions adequades i d’accessibilitat” així com que “s’utilitze per a donar un servei educatiu tan necessari a Sagunt com l’educació de persones adultes en un espai digne”.

Tarazona ha anunciat que l’EPA també estarà inclosa en la preparació dels certificats de professionalitat que ha posat en marxa la Conselleria d’Educació i ha destacat, a més a més, la necessitat de “dinamitzar barris com el del Raval i donar-los vida amb nous serveis”.

Així, la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte bàsic i d’execució de les obres juntament amb el projecte d’activitat, el projecte específic d’instal·lació elèctrica i de baixa tensió i el pressupost destinat a esta intervenció. Després d’això es donarà trasllat a l’oficina pressupostària –Intervenció de Fons– perquè esta dispose el crèdit que permeta executar el projecte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here