Sagunt dóna la llicència ambiental a Grupo Aza per construir la plataforma logística que crearà 200 llocs de treball

0
1689
Imatge virtual del projecte de plataforma de Sagunt

El projecte, que suposarà una inversió de 34 milions d’euros, se situarà en el polígon SEPES amb una superfície de més de 28.000 metres quadrats

El Departament d’Activitats de l’Ajuntament de Sagunt ha concedit la llicència ambiental i d’edificació, més coneguda com a llicència d’obres, a Grupo AZA per a la instal·lació en el municipi. La parcel·la, que va ser adquirida en el mes d’abril passat, està situada en el polígon SEPES i la inversió total ascendirà als 34 milions d’euros.

Grupo AZA construirà una plataforma logística per a sectors com el cosmètic, el farmacèutic, l’alimentació envasada o similars, en una nau de més de 28.000m³, amb l’última tecnologia per a treballs logístics, que explotarà AZA Logistics, divisió logística del grup.

Quant als llocs de treball, segons el Grupo AZA, la plataforma logística iniciarà l’activitat amb 75 dels seus treballadors i treballadores, encara que preveu que en un període d’uns cinc anys s’aconseguisquen els 200 empleats i empleades.

El regidor d’Activitats, Guillermo Sampedro, ha destacat la labor que es realitza, ja que «tant Activitats com Urbanisme estem treballant a ple rendiment i estem prioritzant este tipus d’obres». En este moment, amb els informes de compatibilitat urbanística, d’edificació i la llicència ambiental favorables, el termini d’execució de les obres es podrà iniciar en els pròxims 6 mesos a partir de la notificació de l’acord i hauran de concloure en un termini màxim de 24 mesos des de la iniciació de les obres.

La nau tindrà capacitat per a emmagatzemar 70.000 palets i moure més de 3.000 referències per hora. Amb esta nova instal·lació, AZA Logistics pretén crear una porta d’accés per a les empreses multinacionals a través del port de València. A més, comptarà amb els procediments requerits per cadascun dels sectors per als quals espera operar el Grupo AZA: APPCC (Seguretat Alimentària), GDP (Bones Pràctiques de Distribució en el sector farmacèutic), OEA (Operador Econòmic Autoritzat), DA (Depòsit Duaner), DDA (Depòsit Diferent Duaner) i registre sanitari.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un veí ferit i diverses vivendes danyades a Sagunt per una explosió programada a la pedrera que va provocar una pluja de material

Segons les previsions del grup, en una primera etapa es destinaran 24 milions d’euros, mentre que la resta anirà invertint-se successivament. Del total de la inversió, la meitat anirà destinada a maquinària i tecnologia punta, ja que molts dels productes amb els quals treballen requerixen condicions especials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here