Sagunt es posa a disposició per a acollir les persones rescatades pel vaixell ‘Aquarius’

0
1284
Ajuntament de Sagunt

Es tracta de 629 persones la vida de les quals patix un seriós perill i la seua situació exigix una actuació inmediata

L’Ajuntament de Sagunt posa en marxa el programa d’acolliment i integració de persones sol·licitants i beneficiaris de protecció internacional, posant-se a disposició de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en l’acolliment de les persones rescatades pel vaixell ‘Aquarius’. Un total de 629 persones, la vida de les quals patix un seriós perill, per la qual cosa requerix d’una actuació inmediata.

Pepe Gil, com a alcalde accidental ha comentat que ja al setembre de 2015, “davant la situació d’emergència de moltes persones que estaven refugiades a causa bàsicament de conflictes bèl·lics”, es va aprovar en l’Ajuntament de Sagunt per unanimitat una moció, que exigia a la Unió Europea i als seus estats membres que es fera “una nova política d’asil i migració que prioritzara les persones i els drets humans”. Dins de les competències i capacitats que té l’ajuntament, “ens disposem a ajudar i acollir com a ciutat refugi a persones que fugen de la guerra i de la persecució que tenen en els seus països” i que, a més, sol·liciten asil a Europa. Perquè açò es poguera fer i tirara avant, “es va construir un grup de treball” entre els Servicis Socials Municipals i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) o la Creu Roja, “per a dissenyar les mesures adequades i poder-les adaptar al nostre municipi i poder preparar-nos per a l’acolliment”. Es tracta d’una situació molt greu, que “Europa d’alguna manera ha minimitzat”. Un problema que no és solament d’Itàlia, “perquè ha de ser assumit per tots els estats membres d’una forma solidària”, encara que si que critiquen al govern d’Itàlia “per una mesura que ha pres últimament, i que realment va en contra de la gent que l’única cosa que fa és fugir dels terrors que hi ha en els seus països”.

Cal esmentar que, per acord plenari, l’Ajuntament de Sagunt ja va declarar el municipi ciutat acollidora de persones refugiades afectades per conflictes bèl·lics en els seus països d’origen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí