Sagunt destinva 13.910 € a col·lectius que fomenten la igualtat entre dones i homes i la lluita contra la violència masclista


0
3333
Darío Moreno, alcalde i regidor d'Igualtat de Sagunt

Estes subvencions oferixen suport econòmic a 8 associacions sense ànim de lucre del municipi per a la realització d’un total d’11 projectes

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat destinar 13.910 euros per a fomentar la igualtat entre hòmens i dones i la prevenció de la violència de gènere. En total, han sigut huit les associacions sense ànim de lucre del municipi que enguany s’han beneficiat de la convocatòria per a poder finançar un total d’11 projectes. Les associacions que s’han presentat treballen en matèria d’igualtat des de diferents àrees com la sensibilització i coeducació, formació o la prevenció de la violència de gènere.

L’alcalde de Sagunt i regidor d’Igualtat, Darío Moreno, ha explicat que el propòsit d’estes subvencions és que la societat civil entenga que el feminisme i la igualtat no és una cosa en la qual únicament ha de treballar l’Ajuntament, sinó que, “si de veritat volem aconseguir una societat justa i igualitària ha de ser un treball col·lectiu en el qual tots col·laborem”. Així mateix, Moreno ha assegurat que els projectes presentats per les associacions són molt interessants i que van en la línia de la conscienciació, l’educació, la millora col·lectiva com a societat i que, a més, són molt transversals perquè ajunten diferents elements com pot ser l’art, l’educació, etc, demostrant que “el feminisme ha de ser un moviment transversal que ocupe tots els espais de la ciutat. En eixe sentit, vull donar l’enhorabona a les entitats que han rebut una ajuda i animar la resta d’associacions del municipi, tinguen o no un caràcter feminista marcat, al fet que col·laboren en esta mena d’iniciatives perquè la igualtat és cosa de tots”.

Mitjançant esta convocatòria de subvencions, l’Ajuntament de Sagunt continua amb la iniciativa que es realitza en els últims anys de donar suport a la labor de les associacions que treballen per fomentar la igualtat de gènere en el municipi i que lluiten contra la violència cap a les dones, oferint-los suport econòmic per als seus programes i activitats. D’esta manera, es configura un mecanisme de col·laboració entre l’Ajuntament de Sagunt i les entitats sense ànim de lucre per a la gestió d’activitats considerades d’interés general que complementaran i potenciaran els valors relacionats amb la igualtat efectiva entre hòmens i dones.

Concretament, les entitats beneficiàries han sigut l’Asociación Amigas Supervivientes per al projecte del II Festival Subversives (2.880 euros); el Col·lectiu “Dones Sagunt 8 de Març” amb tres projectes, una conferència-debat sobre ‘Cossos normatius: desobeint mandats de gènere’ (450 euros), un taller davall el títol ‘Ecofeminismes. La sostenibilitat de la vida’ (450 euros), i el XXVIII concurs de cartells ‘8 de Març’ (468 euros); el Club de Lluita Camp de Morvedre amb el taller ‘Igualtat és llibertat’ (922 euros); l’A. C. Falla Els Vents, amb el projecte ‘Apoderar-te’ (1.592 euros); la Fundación de Trabajadores de la Siderurgia, amb el taller ‘L’amor no dol’ (2.400 euros); l’Associació Salut per la Tardor, amb un taller de teatre i diferents actuacions (320 euros); la Asociación La Niñacristal, amb un curs de ‘Salut, creativitat i apoderament per a dones’ (840 euros), i amb la xarrada-taller ‘Lluitadores de la història: història del vot femení’ (588 euros); i l’A. C. Falla El Romano amb un projecte que recull cinc activitats, entre les quals es troben conferències, tallers i obres de teatre (3.000 euros).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here