Sagunt desenvoluparà noves accions per millorar la col·laboració entre la ciutadania i l’ajuntament

0
1283
Imatge de la reunió celebrada a Sagunt

Javier Timón es va reunir ahir amb el seu homòleg a l’Ajuntament de Castelló per a conéixer les accions que duen a terme en el municipi en matèria de Participació Ciutadana i aplicar-les a Sagunt

El regidor de Participació Ciutadana, Javier Timón, va assistir ahir a l’Ajuntament de Castelló amb l’objectiu de conéixer quines són les accions que s’estan duent a terme en matèria de Participació Ciutadana en altres municipis, tal com ja es va fer en una visita i reunió a l’Ajuntament de València anteriorment.

Timón es va reunir amb el regidor de Participació Ciutadana de Castelló, Francesc Mezquita, amb la finalitat de conéixer de primera mà les accions que s’estan duent a terme en matèria de comunicació amb els veïns i veïnes i d’enfortiment amb les associacions i la seua estratègia. En la seua visita, Timón va visitar les instal·lacions municipals i va intercanviar impressions amb el personal de l’àrea de Participació Ciutadana de Castelló.

En este sentit, Javier Timón explica que esta reunió forma part d’una estratègia del departament de Participació Ciutadana «amb l’objectiu de recopilar informació d’altres municipis per a implantar a Sagunt un model de participació ciutadana més eficient, basant-se per a això en els projectes de ciutats pioneres pel que fa a la Participació Ciutadana, i a obtindre informació que puga adaptar-se i millorar la realitat del municipi de Sagunt en esta matèria».

El regidor explica que, després de la reunió, s’han extret diferents conclusions i idees que es pretenen implementar a l’Ajuntament de Sagunt, algunes d’elles a curt termini, com és el cas de la creació del Reglament de Participació Ciutadana a partir del qual establir una línia de treball. «Actualment no disposem d’este document i és la primera activitat que farem, ja que és totalment necessàri per a poder desenvolupar la Participació Ciutadana amb garanties, de la manera més efectiva possible, i millorant en matèria d’educació i formació per a les associacions i per a la ciutadania en general», assegura Javier Timón.

Així mateix, una altra de les idees del departament de Participació Ciutadana de Sagunt és, segons el seu regidor, «materialitzar la necessitat que existix de crear mecanismes que ens permeten obtindre dades concretes sobre quines són les demandes socials, les queixes, que ens permeten escoltar a la ciutadania, i que tot això es puga canalitzar a través d’una aplicació que ens oferisca estadístiques, de manera que totes les accions o mesures que es desenvolupen compten amb la major participació ciutadana i els veïns i veïnes s’involucren el màxim possible».

El delegat ha confirmat que pròximament també es realitzaran reunions en altres municipis pioners en Participació Ciutadana com Quart de Poblet i Saragossa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here