Sagunt desenvolupa un projecte de sensorització per analitzar la confluència de persones en espais públics

0
829
Imatge d'un dels sensors instal·lats a Sagunt

La iniciativa ‘Sagunt. Smart City’ observa els patrons de mobilitat que es produeixen a la via pública

L’Ajuntament de Sagunt ha desenvolupat un projecte de sensorització dins de la iniciativa ‘Sagunt. Smart City’. Esta iniciativa, desenvolupada per la regidoria de Noves Tecnologies, ha consistit en la implantació pilot d’un conjunt de sensors en diferents edificis públics i en algunes avingudes de la ciutat. L’objectiu és possibilitar i desenvolupar una anàlisi sobre la confluència de persones en espais públics, així com el desenvolupament de patrons de mobilitat urbana, informació que  es considera «pot ser de vital importància per a adoptar millors decisions o implantar polítiques transversals més eficients després de l’estudi i anàlisi dels patrons o sèries de dades que s’obtinguen».

El projecte ‘Sagunt. Smart City. Confluència de Persones i Patrons de Mobilitat’ va ser presentat per part del responsable de Noves Tecnologies a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència. Esta jornada tècnica organitzada des de l’àrea de Modernització de la Diputació de València sobre iniciatives Smart Cities, juntament amb exemples d’altres ajuntaments, sent tots ells municipis amb projectes ‘Smart’ seleccionats i subvencionats per la Diputació de València, amb la intenció d’anar construint una iniciativa en què les ciutats queden emmarcades davall una única plataforma de gestió, com és la plataforma Sentilo, de la iniciativa “Connecta València. Pobles en Xarxa” de la Diputació de València.

La regidora de Noves Tecnologies, Roser Maestro, considera que estem “davant un projecte il·lusionant en el qual les noves tecnologies es posen al servei de la ciutadania, perquè tindre la informació significa poder actuar amb precisió i oferir respostes de la manera més immediata possible. I això és precisament el que busca el projecte de sensorització. És important recordar que només suposa la primera pedra per a acostar-nos a una Smart City i que hem d’apostar pel seu desenvolupament molt més allà”.

Des d’el mes de març passat, el projecte Sagunt. Smart City està funcionant a ple rendiment, amb alguns ajustos tècnics que s’estan realitzant per a una previsió d’augment de noves iniciatives de sensorització sobre la nostra ciutat, i com a dades significatives d’esta primera fase, s’estan analitzant els pics de deteccions i aglomeracions de persones en moments puntuals sobre espais concrets, com en la setmana fallera on, per exemple es va produir el passat 17 de març on es van detectar pics de quasi 2.000 persones a les 20.30 hores en alguna Falla o els pics de 2.900 deteccions en l’acte de lliurament de premis de les falles que es va produir enfront de l’edifici consistorial. Estos són tan sols alguns exemples de dades recollides que analitzats i tractats adequadament podran motivar millors decisions tant en regulació de trànsit, seguretat ciutadana o gestió de recursos per part de l’Ajuntament de Sagunt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí