3 minuts de desafiament al govern penjant la bandera republicana en la façana de l’Ajuntament de Sagunt

0
3668
Imatge de la bandera republicana a la façana del consistori de Sagunt

Diversos membres de l’Equip de Govern de Sagunt han penjat la bandera tricolor des de la balconada del consistori mentre sonava l’himne de Riego

Tres minuts ha durat el desafiament que s’ha fet a Sagunt penjant la bandera republicana en la façana de l’Ajuntament mentre ha sonat l’himne de Riego. Ha estat de la mà dels regidors de EUPV i ADN Morvedre, Pablo Abelleira, Roser Maestro, José Vicente Muñoz, Maria Giménez, Guillermo Sampedro i Mónica Caparrós que han penjat les insígnies tricolors tant a l’Ajuntament com a la tinença d’alcaldia del port.

Amb esta breu protesta s’ha mostrat el desacord amb la circular enviada per la delegació del Govern de la Comunitat Valenciana en la que es prohibia la col·locació d’estes banderes per commemorar la proclamació de la II República el 1931. Segon l’ordre de la delegació encapçalada per Juan Carlos Moragues (PP) s’advertia a tots els consistoris i administracions públiques que s’emprendrien accions judicials contra l’hissat de la bandera als edificis públics.

Des de les formacions que han dut a terme la mostra de la bandera s’afirma que s’ha fet «com a homenatge a les persones que van defensar la II República fa 86 anys, així com el període democràtic que va inaugurar».

Cal recordar que l’acció de col·locar la bandera a l’ajuntament va ser aprovada en la sessió del ple del 28 de març, sent aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSPV i Iniciativa Porteña, el vot en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí