Sagunt demana a la Generalitat la construcció de dos nous consultoris mèdics a la ciutat

CaixaBank - MyBox

0
1125
Imatge de la reunió entre Pepe Gil i Narcís Vàzquez

L’ajuntament demana a la Conselleria de Sanitat que s’amplien alguns consultoris i que es construïsquen dos més als barris de l’Almardà i del Raval

Dos nous consultoris mèdics, un al barri de l’Almardà i un altre al barri del Raval, és la principal petició que ha traslladat el regidor de Manteniment i de Contractació de Sagunt, Pepe Gil,al secretari autonòmic de Sanitat Universal i del Sistema Sanitari Públic, Narcís Vázquez, en una reunió en la que li va expressar les necessitats que tenen alguns consultoris de salut del municipi per a donar un millor servei a la ciutadania.

Gil va expressar la necessitat de millorar el consultori de Baladre que dóna servei a un nucli molt gran de població en una zona amb moltes necessitats socials, amb una inversió que ascendiria a 47.3365 euros, i de construir dos nous consultoris en el municipi. Un d’ells en el barri d’Almardà en un terreny cedit per l’Ajuntament a la Conselleria, ja que l’actual presta un servei a molta gent de la zona durant hivern i en època estival la població es duplica i l’adequació de l’actual suposaria invertir 49.892 euros; i un altre el més pròxim possible a l’actual consultori del Raval, que actualment és de propietat privada i pel qual l’Ajuntament paga un lloguer, per a donar servei als actuals usuaris, ja que és un centre xicotet que no pot ampliar-se.

A més, a aquest nou consultori en el nucli de Ciutat Vella de Sagunt s’incorporarien, almenys, tres especialitats mèdiques (dermatologia, endocrinologia i traumatologia), per a primeres visites sense necessitat de aparatologia, i es traslladaria el centre de salut sexual i reproductiva que actualment dóna servei a usuaris i usuàries de Sagunt i del departament de salut en el centre situat en l’antic sanatori (es mantindria el servei que presta el centre de salut Port II als usuaris i usuàries del nucli de Port de Sagunt). Esta última adequació suposaria una inversió de 32.858 euros i deixaria lliure el centre actual situat en el Port de Sagunt que podria cedir-se a la Conselleria per a una nova unitat de conductes addictives.

Segons el propi regidor, l’alcalde ja va fer arribar estes necessitats a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, “però no ha sigut fins a esta reunió quan s’ha expressat al secretari autonòmic totes les necessitats que té Sagunt quant a instal·lacions sanitàries, sobretot a infraestructures”. Pepe Gil va explicar que l’Ajuntament de Sagunt està pagant uns lloguers i el manteniment d’una sèrie de centres i que el conveni signat amb la Conselleria no cobreix eixes despeses, ja que hi suposa una subvenció de 72.000 euros.

A més, el regidor de Manteniment i de Contractació va explicar que totes estes necessitats han sigut traslladades al gerent del departament de salut de la zona i va transmetre al secretari autonòmic que ja s’ha presentat la documentació per a les millores de les infraestructures sanitàries del municipi. Per la seua banda, Vázquez es va comprometre a fer una visita per a veure l’estat de les instal·lacions dels diferents consultoris de Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here