Sagunt demana al ministeri de Defensa que impedisca que arribe al port el vaixell que porta armes a l’Aràbia Saudita

0
885
Port marítim de Sagunt

L’Equip de Govern critica la falta d’informació perquè l’assumpte genera alerta pública i preocupació en la ciutadania

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Sagunt ha fet una declaració conjunta relativa a la pròxima arribada del vaixell de càrrega Bahri Abha al port marítim de Sagunt, vaixell que portaria armes cap a l’Aràbia Saudita. Mitjançant este escrit, exigix més informació de l’arribada, del material que transporta i, en cas de ser armamentístic, rebutja l’escala al port marítim.

A causa de les últimes notícies sobre l’arribada del vaixell de càrrega Bahri Abha, l’Equip de Govern, en primer lloc, denuncia la falta d’informació i exigix que es compartisquen amb l’Ajuntament «totes les dades relatives a l’arribada, ja que el port marítim no deixa de ser part de la ciutat i els representants de la ciutat hauríem d’estar informats d’un tema que genera alerta pública i preocupació entre la ciutadania», recull la declaració.

En segon lloc, en cas de ser cert que el vaixell transporta material armamentístic, els representants sol·licitaran a l’Autoritat Portuària i al Ministeri de Defensa «que prenguen les mesures necessàries perquè no faça escala al Port de Sagunt. El nostre port marítim és un port obert a tot tipus de mercaderies i negocis, però en cap cas ha de convertir-se en un port per al comerç internacional de material armamentista, especialment quan desconeixem l’ús final que es podria donar a este material». Per este motiu, des de l’Equip de Govern «rebutgem enèrgicament que el nostre port marítim s’utilitze per al transport internacional d’armes que puguen acabar en conflictes bèl·lics així com per a la realització de maniobres militars».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt destina 50.000 euros en subvencions per a fomentar l’activitat emprenedora

D’altra banda, fa referència a la presència d’una regasificadora i una empresa de fertilitzants i productes tòxics, per la qual cosa «l’entrada d’este tipus de mercaderies augmentaria considerablement el risc de la població i tot l’entorn. La pau i la vida d’altres éssers humans no pot dependre del nostre interés per obtindre un benefici econòmic», ha afirmat.

I, finalment, amb esta declaració, l’Equip de Govern ha recordat que Sagunt és «una ciutat acollidora que dóna suport a la pau». En cas de confirmar-se que el material és armamentístic i es dirigix a l’Aràbia Saudita, «expressem la nostra profunda preocupació perquè pot ser utilitzat en la guerra del Iemen, una guerra civil amb agents internacionals implicats en la qual les Nacions Unides han denunciat crims de guerra i ha establit que l’Aràbia Saudí, els Emirats Àrabs Units, el govern iemenita i els rebels huties han violat els drets humans internacionals». Per este motiu, Sagunt se sumarà a esta denúncia i sol·licitarà que el Govern d’Espanya «no participe en activitats que puguen donar suport a cap dels contendents en esta guerra».​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here