Sagunt demana a Sanitat la vacunació del personal de la platja: salvament, socorrisme i punts accessibles

0
3267
Personal de platges de Sagunt.

En un escrit dirigit a la consellera Ana Barceló i a la secretària autonòmica Isaura Navarro s’argumenta que les tasques del personal de platges són equiparables a les del personal sanitari i que treballen en contacte amb personal vulnerable

​La Regidoria de Platges de l’Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que «es valore la vacunació del personal de platges de tota la Comunitat Valenciana com més prompte millor» amb la finalitat de «garantir una major seguretat tant de la plantilla de primera línia com de les persones usuàries de les platges».

En un escrit dirigit a la consellera, Ana Barceló, i a la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, la regidoria que dirigeix Roberto Rovira argumenta que el personal de Salvament i Socorrisme i de Punts Accessibles treballen diàriament durant la temporada estival amb personal vulnerable en el litoral valencià.

En este sentit s’explica que «en un entorn natural com les platges és complicat garantir l’ús de mascaretes» i fins i tot «respectar les distàncies de seguretat». A més a més, s’adverteix que no existeixen equips de protecció individual (EPI) adaptats al mitjà aquàtic. Com a exemple per a estes situacions en les quals es fa quasi impossible complir amb la normativa de prevenció enfront de la COVID-19 s’exposen actuacions de rescat en l’aigua o el bany assistit de persones amb mobilitat reduïda.

És per això que des de la regidoria es considera que la vacunació del personal de platges, que en el municipi de Sagunt el formen una plantilla de més de 80 persones, constitueix un important avanç en la seguretat tant de les persones que treballen atenent les usuàries i usuaris del litoral com del propi turisme i la ciutadania.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí