Sagunt demana a Renfe un centre al municipi per aconseguir la certificació de maquinista

0
10174
Trens a l'estació de Sagunt.

El ple municipal també demana implantar un cicle d’FP en manteniment de material rodant ferroviari

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat una moció en la qual s’acorda instar la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports a implantar un Cicle Formatiu de Manteniment de Material Rodant Ferroviari, així com sol·licitar al grup RENFE la implantació d’un centre de l’Escola Tècnica Professional de Conductors i Operacions (ETPCO) a Sagunt.

La proposta, presentada pel Grup Municipal Compromís i defensada per José Manuel Tarazona, va ser aprovada amb els vots a favor de l’Equip de Govern (PSPV-PSOE, Compromís i EU) i els partits de l’Oposició, IP, PP, C’s i Vox, i l’abstenció del Grup No Adscrits.

L’exposició d’arguments recull que els serveis ferroviaris de Rodalies, gestionats per Renfe com a operadora i Adif com a administrador de la infraestructura, actualment «viuen una situació de col·lapse amb un llistat de compromisos incomplits. A més d’un problema d’infrafinançament i infra inversió la Comunitat Valenciana patix una incapacitat d’execució pressupostària per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Davant esta situació, més de 10.000 milions de passatgers han deixat d’usar el servei. I per a poder recuperar-los, es deu de donar un bon servei de qualitat, millorar els horaris, el temps de viatge i la freqüència de pas, i acabar amb els retards i cancel·lacions».

En este sentit, continua argumentant la moció que de res servix tindre els millors trens en les millors vies si no es tenen persones i equips capacitats. Una variable significativa per a aconseguir estos objectius seria tindre professionals capacitats en totes les àrees de Renfe-Adif. Per tant, una ciutat com Sagunt que té centres i instituts de Formació Professional que són pioners, referents i amb un gran bagatge i experiència en diferents famílies professionals, podria cobrir les demandes de recursos humans per a donar resposta a les necessitats de les empreses ferroviàries.

Per tot això, la Corporació municipal acorda en primer lloc instar la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports a implantar un Cicle Formatiu de Manteniment de Material Rodant Ferroviari en el municipi de Sagunt. En segon lloc, sol·licitar al grup Renfe la implantació d’un centre de l’ETPCO a Sagunt per a l’obtenció conjunta de la llicència de maquinista i el diploma que acredita la formació corresponent als coneixements generals mínims necessaris per als certificats de categoria B.

D’altra banda, un altre dels acords recull instar a la Generalitat Valenciana que instruïsca beques o ajudes a l’estudi d’alumnat resident a la Comunitat Valenciana per a cursar els estudis descrits en l’anterior punt, amb l’objectiu d’afavorir la competència, la igualtat d’oportunitats i l’excel·lència en el rendiment acadèmic.

Finalment, es donarà trasllat dels tres acords al Gabinet del Conseller, a la Secretaria Autonòmica i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Especials; a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; al grup Renfe i a Escola Tècnica Professional de Conducció i Operacions (ETPCO) del grup Renfe.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí