Sagunt convertirà un refugi en un centre d’interpretació de la Guerra Civil

0
3292
Imatge d'un bombardeig de Sagunt durant la Guerra Civil.

L’Ajuntament adquirix una planta baixa amb el soterrani que va ser un refigi per a reconvertir-la en espai museístic

L’Ajuntament de Sagunt, mitjançant les regidories de Patrimoni Cultural i Industrial i Memòria Històrica, ha adquirit una planta baixa situada al carrer Sant Francesc, en l’antic edifici del Sindicat de Regs, per un import de 30.000 euros. A més, l’immoble disposa d’un soterrani que va ser un refugi durant la Guerra Civil i compta amb 90 metres quadrats aproximadament.

Tal com ha indicat el regidor de Patrimoni Cultural i Industrial i Memòria Històrica, Guillermo Sampedro, es pretén convertir la planta baixa en un centre d’interpretació de la Guerra Civil a Sagunt. «De moment hem adquirit l’immoble i la intenció és posar-lo en valor en dos fases. La primera és el centre d’interpretació en la part de dalt i la segona és la recuperació del propi refugi de la Guerra Civil», ha destacat.

A més, Sampedro ha assenyalat que el centre d’interpretació tindrà fullets, panells i altres elements relatius a la Guerra Civil, perquè servisca de punt de partida «per als cinc o sis itineraris que prepararem amb totes les trinxeres, bateries i altres. Eixe serà el punt d’inici de qualsevol futur itinerari basat en nius, trinxeres, etc».

Respecte a la situació actual del projecte, Guillermo Sampedro ha explicat que «ara mateix estem fent el projecte de tota la rehabilitació contemplada en el Pla Director de Patrimoni de la Guerra Civil, que ja el tenim, i ara estem preparant els projectes per a traure a licitació. A més, hem pressupostat el que és la museïtzació per al 2022 i l’obertura d’este centre de visitants. Confiem que al llarg de l’any 2022 es puga fer el projecte i posar en marxa este centre d’interpretació».

Dilluns passat, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòls (EVha), César Jiménez, van signar esta adquisició, ja que l’immoble pertanyia a l’EVha.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí