Sagunt controlarà la velocitat amb un nou radar mòbil que es posarà a les zones amb més risc d’accidents

0
616
El radar adquirit per Sagunt està valorat en uns 15.000 euros

Segons dades de la Policia Municipal el 30% dels accidents de trànsit a Sagunt en 2018 van ser per excés de velocitat

L’Ajuntament de Sagunt ha adquirit un nou radar d’última generació perquè la Policia Local controle la velocitat dels vehicles que circulen per la ciutat. El Velolaser 1.0 ha costat al voltant de 15.000 euros i compta amb les verificacions requerides per l’Institut Nacional de Meteorologia i que per la seua versatilitat pot ser utilitzat sobre trípode, barrera de seguretat o vehicle i fins i tot es podria situar darrere dels senyals.

Entre els objectius de l’adquisició es troben el de reduir els accidents de trànsit o almenys la gravetat de les lesions derivades de l’excés de velocitat dins del nucli urbà o conscienciar els conductors sobre la importància de complir les normes i corregir les infraccions derivades de l’excés de velocitat. Des de l’ajuntament es recorda que el 30% dels accidents de trànsit a Sagunt en 2018 van ser per excés de velocitat. Per a la seua utilització, agents encarregats de la vigilància del trànsit s’han format com a operadors en este model concret de radar.

La col·locació d’este nou dispositiu es deu a que l’Ajuntament de Sagunt continua col·laborant amb la Direcció General de Trànsit per a realitzar a través de la Policia Local diverses campanyes al llarg de l’any en pro d’augmentar la seguretat viària, de les quals es poden destacar a més de les específiques de velocitat, la del control de sistemes de retenció infantil, de transport escolar, de cinturons de seguretat, de prevenció de la conducció davall els efectes de l’alcohol i drogues, entre d’altres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Universitat Popular de Sagunt presenta el programa de cursos monogràfics i xarrades per a 2020

El grau de sanció que interposarà la Policia Local oscil·la entre els 100 i 600 € de multa i entre 0 i 6 punts del permís de conduir. A més, els agents aplicaran el marge del 5%, ajustant-se així a la llei.

El delegat de Policia Local, Enric Ariño, recorda que esta adquisició es duu a terme “amb l’objectiu de garantir la seguretat, reduir la sinistralitat i sobretot perquè els conductors prenguen consciència de l’existència de zones en les quals cal prendre una especial precaució com són les zones el límit de les quals de velocitat és 30 km/h en tractar-se de vies de risc o vies que dediquen al trasllat segur d’alumnes a centres escolars”. El regidor ha recalcat que esta no és una mesura recaptatòria sinó de seguretat ja que les despeses d’un accident són molt majors que el que es puga invertir o recaptar ja que la vida de les persones no té preu.

Per altra banda, el comissari de la Policia Local, Juan Ramón Arnal, ha manifestat que esta adquisició és un pas més que ha donat l’Ajuntament de Sagunt referent a la seguretat viària. Ha recordat que les recents reformes legislatives en matèria de trànsit i seguretat viària tenen com a objectius fonamentals la reducció d’accidents, així com tractar d’aconseguir una major fluïdesa del trànsit per a incrementar la seguretat de tots els usuaris.

Arnal ha posat l’accent en el material de seguretat que s’utilitza quan es posa en marxa un control ja que del que es tracta és de previndre accidents i no de provocar-los. A més, ha fet una crida a la calma a la ciutadania sobre estos controls ja que la majoria dels conductors “circulen bé i en 2018 es van posar unes 500 denúncies, la qual cosa suposa un 1% si tenim en compte els 50.000 vehicles que hi ha censats en el municipi”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  'Sagunt a Escena’ sube a escena a la 'cantaora' Mayte Martín que presentará 'Déjà vu'

En 2018 els agents locals de policia van tramitar 421 expedients per accidents de trànsit dins del nucli urbà de Sagunt, dels quals 254 van produir danys materials i 167 amb ferits. D’estos ferits 21 van ser vianants i 3 van morir com a conseqüència directa de l’accident.

Del total dels accidents ocorreguts dins del nucli urbà de Sagunt en 2018, el 27’31% van ocórrer per falta d’adequació de la velocitat a la senyalització o a les circumstàncies de la via.

Estos controls que efectua la Policia Local s’atribueixen al Reial Decret que delega la facultat de vigilar el trànsit en els municipis als agents propis, denunciant i sancionant les infraccions que es produïsquen quan esta competència no estiga expressament atribuïda a altres administracions.

Això fa que s’haja d’establir un major control del trànsit rodat en les vies competència del municipi, incidint en aquelles infraccions que amb major probabilitat són causa d’accidents de circulació, sent una d’elles l’excés de velocitat en ser motiu directe del 30% dels accidents de trànsit segons estadístiques facilitades per la Direcció General de Trànsit.

Les vies urbanes en les quals es prestarà major atenció seran fonamentalment:

Av. Europa
Av. Corona d’Aragó
Av. de la Vila
Av. Advocat Fausto Caruana
Av. Albert Einstein
Av. Enginyer Andoni Sarasola
Av. Sindicalista Juan Torres Casado
Av. Arquitecte Alfredo Simón Gurumeta
Av. Joan Roís De Corella
Camí De Les Valls (zona urbana)
Av. dels Rolls
Av. Sindicalista Juan Torres Casado
Av. País Valencià,
Antiga N-340
Camí Oliveras (accés IES Clot Del Moro)
Av. 3 d’Abril
Av. Sants de la Pedra
Av. del Port
Av. 9 d’Octubre
Av. Mediterrània
Av. de la Hispanitat
C/ Illa de Menorca
C/ Alcalá Galiano
Av. Camp de Morvedre
Av. Juan d’Àustria
Av. Montíber
Av. Corral del Batle
Av. Alt Forn
Av. Benjamin Franklin
Av. Corts Valencianes

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La pedrera de Lafarge de Sagunt obté la pròrroga per continuar l'explotació durant 25 anys més

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here