Sagunt contracta més personal i incorpora un nou camió per reforçar la neteja de la ciutat

0
513
El nou camió ja ha entrat en servei a Sagunt

En total, s’han invertit 375.876 euros per contractar 41 persones en els mesos d’estiu i 244.955 euros per a un camió de recollida de fem de càrrega lateral

La Societat Anònima de Gestió de Sagunt (SAG) ha contractat 41 persones per a reforçar la neteja els mesos d’estiu, per a la qual cosa ha destinat 375.876 euros. A més, ha adquirit un nou camió de recollida de fem de càrrega lateral, amb una inversió de 244.955 euros. El total de la inversió és de 620.831 euros.

D’estes 41 persones de reforç estiuenc, 35 han sigut contractades de juny a setembre i altres sis s’acaben d’incorporar com a pla de xoc per reforçar la neteja durant els dos pròxims mesos.

Les actuacions principals que estan duent a terme són el reforç de la recollida d’estris incontrolats, el reforç de neteja amb aigua a pressió en zones més sensibles, la neteja extraordinària de tanques i zones verdes i el reforç de la neteja viària manual en la zona del passeig marítim, així com en les zones escolars a partir de setembre.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que la neteja “és una prioritat per a nosaltres, i este reforç a l’estiu és indispensable perquè els nostres carrers estiguen nets i sense males olors. La campanya és part dels esforços que realitza l’Ajuntament per a millorar els servicis a la ciutadania. A més, la incorporació d’un nou camió reforça i actualitza la flota de vehicles de la SAG, permetent oferir un millor servici de recollida de residus, augmentant l’eficàcia i l’eficiència d’este”.

El delegat de la SAG, Roberto Rovira, ha explicat que “hem iniciat este pla de xoc de neteja de la ciutat amb la contractació extraordinària de personal per al servici de neteja urbana. Amb això, reforçarem les zones més sensibles de la ciutat durant estos dos pròxims mesos”. A més, destaca una altra de les mesures dutes a terme des de la SAG, com és la millora de la coordinació amb els diferents departaments municipals, com el de Policia Local, per a reforçar la vigilància per conductes incíviques, com és el cas del depòsit incontrolat de trastos i fems en la via pública.

Respecte a l’adquisició d’un nou vehicle, Rovira declara que “des de la SAG continuem invertint any rere any a modernitzar la flota de vehicles millorant així els servicis de recollida de fems. Gràcies a este esforç tant de l’Ajuntament com de la SAG comptem amb un dels millors servicis públics de neteja. Tenim una empresa pública que és referent, no solament al País Valencià, sinó a tot Espanya”.

El regidor ha explicat que es tracta d’un camió recol·lector de càrrega lateral de 25 metres cúbics per a la recollida de contenidors de càrrega lateral de fins a 3.200 litres i fins a 1.100 litres en el cas dels contenidors de tapa plana, és a dir que té capacitat per a recollir pràcticament tots els contenidors habituals que es troben en el mercat.

A la plantilla habitual de 298 treballadors fixos de la SAG se sumen 62 persones eventuals, entre les quals es troben les 41 persones contractades este estiu. Este reforç es veu reflectit en la recollida de fem, cartó, envasos, poda, trastos, en l’increment de la rentada de contenidors, llavat a pressió, fregadora del passeig marítim i augment de les brigades a Almardà i altres zones més conflictives.

Entre les labors que realitza la SAG destaca la neteja de jardins, neteja urbana, la neteja d’edificis públics, de platges, el manteniment de col·legis, la senyalització, entre d’altres. ​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here