Sagunt presenta el cicle de conferències ‘La Ciutat Ibèrica’

0
2970
Imatge de la presentació del cicle de conferències

El Centre Cultural Mario Monreal acollirà, a partir de la próxima setmana, quatre conferències i una visita guiada sobre la cultura i el llegat dels ibers a Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí el cicle de conferències ‘La Ciutat Ibèrica’. Es tracta de diverses jornades que tindran lloc en el Centre Cultural Mario Monreal entre gener i febrer amb la finalitat de difondre el patrimoni del municipi i com a mèrits per a la candidatura a Patrimoni de la Humanitat.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, ha destacat que esta és “una nova iniciativa que arrepleguem del Centre Arqueològic de Sagunt sobre la temàtica d’una època de la nostra història tan important com és la ibèrica. Nosaltres estem treballant en el projecte de Patrimoni de la Humanitat i esta etapa que anem a abordar és importantíssima per les restes excepcionals que té la nostra ciutat, a més de la recent incorporació a la Ruta dels Íbers de la Diputació de València”. Fernàndez ha assenyalat que Sagunt és per la seua història i el seu patrimoni “sens dubte, una de les ciutats europees amb una major dimensió i projecció”.

El mes de gener acollirà tres conferències. La primera tindrà lloc el dimarts 16 de gener, a les 19.00 hores, que comptarà amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i del president del Centre Arqueològic de Sagunt, Amadeo Ribelles, que inauguraran el cicle.

La conferència que obri el cicle serà ‘El comerç d’Arse’ a càrrec de la catedràtica Carmen Aranegui, que destaca també per haver sigut la comissària de l’exposició sobre els ibers més important fins hui.

El dimarts 23 de gener, a les 19h, Joan Ferrer Jané impartirà la conferència ‘L’iber nord-oriental’. Ferrer és un escriptor i professor expert en les llengües prehispàniques i forma part del departament de Prehistòria i Història Antiga, inclòs en un departament de Filologia de la Universitat de Barcelona.

El dimecres 31 de gener, a les 19h, Pere Pau Ripollés oferirà els assistents la conferència ‘La SECA d’Arse’. Segons Manuel Civera, ell és el numismàtic més important de la península, és un especialista en l’estudi de la moneda. L’autor va publicar un llibre, que és un referent en la matèria, el qual va ser subvencionat per l’Ajuntament de Sagunt i el Centre Arqueològic de Sagunt, entre uns altres.

Per a iniciar el mes de febrer, la primera serà el dilluns 5, a les 19h, sota el títol ‘El Fons museístic iber’ a càrrec de l’arqueòloga i directora del Fons museístic iber, Emilia Hernández, que farà un repàs a totes les obres ibèriques de les quals disposa Sagunt.

A manera de tancament d’este cicle hi haurà una visita guiada a la ciutadella ibèrica a càrrec de Manuel Civera, membre de la junta del Centre Arqueològic de Sagunt i un dels impulsors d’esta iniciativa. El punt de trobada serà la plaça de la Vila de Sagunt, a les 10 del matí per a realitzar un itinerari pel Castell pujant a veure les torres ibèriques, els accessos ibèrics, la zona sacra, les construccions ibèriques de la plaça oriental, la porta de Tebas, la porta occidental del Castell, l’accés occidental a la muntanya i els aqüeductes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here