Sagunt comptarà amb una nova oficina de gestió tributària de la Diputació

0
1512
El diputat Vicent Mascarell ha visitat l'oficina de Sagunt.

L’àrea d’Hisenda que dirigix el diputat Vicent Mascarell busca un nou local per a oferir un servei més eficaç als contribuents dels 16 municipis del Camp de Morvedre i d’altres huit localitats de l’Horta Nord, amb la finalitat d’alleugerir l’oficina de València

La Diputació de València continua avançant en la implantació del seu nou model territorial de renovació d’oficines del Servei de Gestió Tributària (SGT), en el qual preval el principi d’igualtat entre ajuntaments i l’objectiu d’oferir als ciutadans “un servei més pròxim, ràpid i eficaç”.

En esta línia, l’àrea que encapçala el diputat Vicent Mascarell ha començat el procés per a arrendar un nou local que responga a totes necessitats que l’oficina actual no pot cobrir. D’esta manera, la corporació provincial ha fet públiques les prescripcions tècniques i el plec de clàusules administratives d’un projecte que, amb un pressupost anual de prop de 60.000 euros, pretén millorar tant la ubicació com les instal·lacions de l’actual oficina localitzada en l’avinguda Sants de la Pedra.

Les empreses interessades a ser adjudicatàries del contracte, que poden presentar les seues propostes fins al 12 de juliol, hauran de fer-se càrrec tant de l’arrendament com de les obres oportunes perquè les noves instal·lacions reunisquen les millors condicions d’atenció als contribuents. Este contracte tindrà una duració inicial de 5 anys, amb un pressupost global de 300.000 euros IVA inclòs, i contempla pròrrogues indefinides.

A més de les novetats de comptar amb un major espai, seguretat, accessibilitat i comunicació, la nova oficina haurà d’atendre els contribuents de noves localitats. Així, als 16 municipis ja adscrits del Camp de Morvedre, s’afegiran altres 8 pertanyents a l’Horta Nord, com són Albalat dels Sorells, Albuixech, Emperador, Foios, Massalfassar, Massamagrell, El Puig i Vinalesa. L’objectiu d’estes noves incorporacions és alleugerir l’oficina de gestió tributària de la ciutat de València, de la qual depenien fins ara.

En paraules del diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, “la intenció de la delegació és millorar el Servei de Gestió Tributària i les seues oficines territorials perquè disposen d’uns locals i condicions més concordes amb les necessitats i expectatives dels contribuents i el personal del servei, així com millorar la imatge i visibilitat de les oficines”.

El local haurà d’entregar-se per part de l’arrendatari totalment habilitat per al seu ús per la Diputació, tenint en compte les prescripcions tècniques descrites en el plec, entre les quals destaquen que estiga situat pròxim a l’ajuntament, que tinga una superfície d’entre 240 i 300 metres quadrats, situat en planta baixa; que complisca les necessàries condicions d’accessibilitat; i que dispose de bona connexió d’energia elèctrica, subministrament d’aigua potable i evacuació d’aigües residuals.

Espais oberts i accessibles

L’oficina territorial de Sagunt forma part de la xarxa de locals a través dels quals la Diputació atén de manera presencial als contribuents i els ajuntaments. En total, la corporació presta este servei a més de 180 ajuntaments i ens locals de la província que, de manera voluntària, han delegat la recaptació de determinats tributs com l’IBI, l’IAE o l’Impost de Vehicles, així com el cobrament de taxes específiques com la del tractament de residus.

Com ja s’ha fet en altres oficines del Servei de Gestió Tributària de la Diputació (SGT), cas de les de València i Llíria, la reforma busca també millorar la funcionalitat del mobiliari, reduint la visibilitat d’expedients i documentació per a no entorpir l’atenció als usuaris. A més, el disseny ergonòmic de les taules de treball servirà d’actuació preventiva per a evitar danys en la zona lumbar al personal que atén de manera presencial als ciutadans.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí