Sagunt compra l’antic edifici de l’ONCE per convertir-lo en nou Casal Jove

0
1343
Imatge de l'edifici de l'ONCE al carrer Romeu de Sagunt

Des de l’ajuntament expliquen que l’edifici «és idoni» per la seua cèntrica ubicació, disseny arquitectònic i les seues característiques, com els espais d’atenció, aules polivalents i la zona de la terrassa

Este dilluns va tindre lloc el lliurament de claus a les autoritats municipals de l’antic edifici de l’ONCE que es convertirà en el nou Casal Jove de Sagunt, una vegada adquirit l’edifici, situat al carrer Romeu, per un import de 365.000 euros, comptant amb una ajuda del 90% del cost per part de la Diputació. L’edifici està situat al carrer Romeu n.8 i consta d’una planta rectangular i superfície total de 483 metres construïts, més pati posterior de 104 metres aproximadament.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Quico Fernández; el regidor de Patrimoni i Contractació, Pepe Gil; el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; i Pilar Calvo, representant de l’ONCE.

Des de l’ajuntament expliquen que «l’edifici és idoni per a convertir-se en l’espai juvenil del nucli de Sagunt per la seua cèntrica ubicació, disseny arquitectònic i les seues característiques, com els espais d’atenció, aules polivalents i la zona de la terrassa».

L’alcalde de Sagunt ha declarat que este dilluns s’ha tancat la compra “d’un dels millors edificis que hi ha en nostra ciutat, el conegut com a edifici de l’ONCE. Un espai molt cèntric i que, a més, conserva una arquitectura molt moderna, que està en perfecte estat. És una de les nostres sorpreses, pel bon estat de conservació, perquè amb poques intervencions podrà ser utilitzat de manera imminent”.

Fernández ha explicat que este edifici complirà una finalitat social perquè està dedicat als joves: «Farà de Casal Jove i complementarà el que tenim al Port de Sagunt. Prestarà un servei de manera preferent al col·lectiu de joves de Sagunt. A més, la inversió ha sigut modesta i s’ha pogut sufragar gràcies a una aportació de la Diputació. D’esta forma, amb pocs recursos disposem d’un espai per a atendre la demanda de tantíssima gent jove, que moltes vegades per la distància no es desplaça a altres instal·lacions. Este és un dels grans avanços en esta legislatura perquè té un cost molt baix però prestarà un gran servei”.

Sampedro ha explicat que “en els últims anys hem fet un esforç important des de la regidoria de Joventut per a programar en el nucli de Sagunt, duplicant activitats i creant un espai per a la gent jove de la nostra ciutat en el centre Mario Monreal. Ara, amb la compra del nou edifici, complim una reclamació que ens van fer la joventut i infància de Sagunt a través del Fòrum Jove i del Pla d’Infància, la de tindre un espai propi per a poder desenvolupar polítiques de joventut, amb tallers, activitats, oci, etc. Tenim previst que este nou Casal Jove albergue una ciberteca, a més de punt d’atenció de la regidoria i diferents sales polivalents per a fer tallers, teatre, cinema, concerts, així com un espai per a les associacions d’este nucli”.

Des del departament de Joventut van informar en el seu moment que la Casa de la Joventut no complia els requisits establits en el Reglament Marco de Centres Municipals de Joventut aprovat pel mateix Ajuntament en Ple l’any 2008. De forma temporal, en 2017, es va abandonar esta instal·lació i es va passar al segon pis del Centre Cultural Mario Monreal, però “les instal·lacions no reunien les característiques idònies per a desenvolupar serveis i un programa d’activitats dirigit a la població juvenil. El Centre Cultural Mario Monreal és un espai pensat per a un públic adult i en la difusió cultural des d’un punt de vista clàssic. Alguna cosa que crea una difícil convivència entre diferents generacions”.

D’altra banda, el Reglament Marco de Funcionament de la Xarxa Municipal de Centres Juvenils, aprovat en 2008 pel Ple Municipal establix en el seu article 5 que l’equipament bàsic del Casal Jove ha de contindre: dependències centre d’informació juvenil, aules d’ús polivalent, per a formació i tallers, una sala de reunions, saló d’actes polivalent, espais d’ús cultural (assajos musicals, etc). Consergeria y servicis.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here