Sagunt comença la formació del personal de platges per a mantindre la seguretat en estiu

0
2866
Imatge de la sessió de formació de Sagunt.

Les funcions de les persones informadores seran les de treballar conjuntament amb els serveis de Salvament i Socorrisme i Policia Local per a garantir el compliment de les normes amb motiu de la Covid-19, informar banyistes i ajudar en la vigilància de totes les platges

Este matí de divendres, el personal dels punts accessibles i auxiliars de platja han sigut rebuts per l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el delegat de Platges, Roberto Rovira. La contractació d’este personal està emmarcada en el dispositiu de seguretat i salut pública desplegat durant l’estiu 2021 en els municipis costaners, els objectius principals dels quals són el compliment dels Plans de Contingència de les Platges de la Comunitat Valenciana durant este estiu i consolidar-nos com a destinació turística segura, igual que l’any 2020.

En este sentit, la Generalitat Valenciana subvenciona amb fons europeus la contractació de 1.000 joves per a totes les platges de la Comunitat Valenciana en 71 municipis costaners, dels quals, 25 persones corresponen a la ciutat de Sagunt. Estes persones han sigut contractades gràcies al treball previ de la Delegació de Promoció Econòmica amb Labora, segons ha reconegut el regidor de Platges, i tenen edats compreses entre els 18 i els 30 anys, també coneixements d’anglés, a més d’altres llengües comunitàries.

Durant el dia de hui han rebut la formació en Prevenció per part del Departament de Salut Laboral, formació en Igualtat a càrrec del Departament d’Igualtat i han sigut informats de les seues funcions i de l’organització del servei per part de la Delegació de Platges, que serà el departament encarregat de la seua supervisió. Posteriorment també rebran formació específica per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i resposta davant les Emergències que serà qui entregue a més el vestuari i tots els Equips de Protecció Individual (EPIS) a la plantilla.

El delegat de Platges, Roberto Rovira, ha explicat al personal informador el funcionament del servei. Això és, els horaris i les funcions que exerciran, conjuntament amb els serveis de Salvament i Socorrisme i Policia Local, com és informar banyistes i ajudar en la vigilància de totes les platges, per a així garantir el compliment de les normes amb motiu de la Covid-19. “Esteu per a ajudar en el bon desenvolupament de la campanya de platges i que s’eviten en la mesura que siga possible les incidències de tipus sanitari” ha manifestat, “formeu part de l’equip com també el personal de socorrisme, policia local, neteja de les platges, etc., i que qualsevol cosa que necessiteu, només ens ho teniu que traslladar”.

La incorporació d’estes 25 persones suposa comptar amb més de 100 persones per a garantir la seguretat i la qualitat de totes les nostres platges. Este és un programa pioner per a garantir un estiu segur en la nostra costa que a més ajuda a la contractació de les persones més joves.

El personal corresponent a l’Ajuntament de Sagunt treballarà en el mateix horari que Salvament i Socorrisme, de 10.00 a 20.00 per a estar en tot moment supervisats pels responsables. A més, estaran treballat per a cobrir totes les platges de la nostra ciutat, Port de Sagunt, Almardà, Corinto i Malva-rosa.

Per part seua, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s’ha dirigit a les noves incorporacions i els ha desitjat bona sort “vosaltres sou la cara visible de la nostra part més turística este estiu i això té una implicació que va molt més allà. Turistes, visitants i, per descomptat, ciutadans i ciutadanes veuran en vosaltres una cara de l’ajuntament però també de tota la ciutat”. “La capacitat de generar una bona imatge realment repercutirà en positiu per a tots i totes. També per descomptat per als comerços, que es veuran d’alguna forma beneficiats si tenen una bona experiència”, ha puntualitzat.

La Comunitat Valenciana és l’única autonomia que presta a nivell general este servei per a poder gaudir de les nostres platges amb responsabilitat i precaució, sent un dels territoris més segurs de tota Europa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here