Sagunt comença a aplicar el pressupost de 2020 que arriba als 87,6 milions d’euros

0
3364
Gloria Parra, regidora d'Hisenda de Sagunt

El Butlletí Oficial de la Província de València ha publicat aquest dimecres l’edicte de l’aprovació definitiva després del període d’exposició de quinze dies sense rebre cap al·legació

El pressupost de l’Ajuntament de Sagunt per al 2020 ja ha entrat en vigor. En total, 87,6 milions d’euros es destinaran a millorar la ciutat i la vida de la ciutadania. El Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) ha publicat hui l’edicte de l’aprovació definitiva després del període d’exposició de quinze dies sense rebre cap al·legació.

La regidora d’Hisenda, Gloria Parra, ha afirmat que «per fi podrem dur a terme el nostre projecte de gran ciutat materialitzat en este pressupost que aposta fermament per la Indústria, pel Comerç, pel Turisme, però que no deixarà a ningú arrere en el camí, ja que és el que major inversió té en Serveis Socials». A més, Parra ha assegurat que, una vegada es comence a executar este pressupost, «la ciutadania el percebrà als carrers, perquè invertix molt en el manteniment de les vies públiques i en accessibilitat».

Entre les principals inversions, que sumen un total de 17,26 milions d’euros, destaquen els 5,6 milions d’euros per a la construcció de l’IES núm.5 i les intervencions en diferents centres educatius. A més, es destinaran més d’1,3 milions d’euros per a la remodelació i millora en edificis municipals, com ara el Casal Jove de Sagunt o l’oficina de Turisme del Port de Sagunt.

Les inversions també estan basades en la sostenibilitat, per això es destinaran més de 55 milions d’euros, la qual cosa suposa el 65% del pressupost, per a accions socials i atenció a col·lectius, entre d’altres. A més, més de 5 milions d’euros seran per a actuacions que ajuden a cuidar el medi ambient i a fomentar l’eficiència energètica amb la millora de l’enllumenat públic. I una altra branca de la sostenibilitat passa per l’economia, per a la qual es destinaran més de 5 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació i promoció de la indústria.

Per a la posada en valor de la riquesa patrimonial dels principals monuments del municipi, es destinaran més d’1,2 milions d’euros per al Museu industrial, l’adequació de l’Alt Forn, actuacions en la Gerència i la redacció dels projectes del nou CEAM i Centre de Dia del Port de Sagunt i de la Casa dels Berenguer, entre d’altres.
Quant a mill​ores en l’entorn urbà, es destinaran 885.000 euros compromesos amb l’accessibilitat, i més de 850.000 euros per a millorar la neteja viària, la recollida de residus i la jardineria. D’altra banda, s’invertiran més de 2,7 milions d’euros en millorar instal·lacions i programes que ajuden a fomentar l’esport.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here