Sagunt celebra el Dia Mundial del Turisme amb múltiples activitats i una consulta ciutadana

0
2743
Castell de Sagunt.

La delegació de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt se suma un any més a la celebració del Dia Mundial del Turisme oferint a la ciutadania diverses activitats gratuïtes. Enguany, com a novetat, s’ha posat en marxa una consulta participativa. Sota el lema Repensar el turisme es busca replantejar el creixement del sector en termes de sostenibilitat, inclusivitat i resiliència.

La regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat que «al fil del lema d’este any del Dia Mundial del Turisme, ens parem per a repensar quin turisme volem i, d’esta manera, aconseguir que el turisme continue sent un pilar fonamental en el desenvolupament turístic de la nostra ciutat, però d’una manera sostenible. Per això, convidem a la ciutadania a ser part activa a través d’un qüestionari que ens ajudarà a conéixer i valorar les vostres opinions».

Les activitats oferides pel departament de Turisme tindran lloc el cap de setmana, amb la programació del Setembre Sefardí, i continuaran el dimarts, 27 de setembre, amb una jornada de portes obertes en els espais gestionats per la delegació, com la Via del Pòrtic, el Centre d’Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros-Port de Sagunt i la Casa dels Berenguer.

Totes estes activitats es complementen amb una enquesta sobre el turisme que volem, dirigida a tota la població així com a col·legis, associacions, empreses, etcètera, que es troba allotjada en la web de turisme: www.saguntoturismo.com. Es tracta d’un procés participatiu que servirà per a repensar el nostre turisme present i futur. El qüestionari es podrà completar des del divendres 23 de setembre fins al diumenge 2 d’octubre.

Quant a les activitats del cap de setmana, destaquen la visita nocturna a la Jueria de Sagunt del divendres 23 a les 22.00 hores, a càrrec de l’empresa local Pars visites guiades; la xarrada amb exhibició d’instruments sefardites del dissabte 24 a les 12.00 hores en la Via del Pòrtic, i a les 20.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal; i l’actuació musical La dona, custòdia de la tradició Sefardita, tot això a càrrec de Jota Martínez.

El diumenge 25 a les 10.30 hores es desenvoluparà el joc en equip Descobrix la Jueria, que obsequiarà a cada equip amb una clau sefardita i al guanyador amb un diploma. Les activitats del dissabte i del diumenge es reserven en la web de turisme: www.saguntoturismo.com.+

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí