Sagunt cancel·la les campanades de Cap d’Any per l’alta incidència de la Covid

0
878
Sagunt torna a prescindir de la festa de Cap d'Any per la pandèmia.

La Regidoria de Festes comunica que les restriccions que imposa la nova regulació fan inviable i poc recomanable que des de les institucions es convoquen actes massius com el de la Nit de Cap d’Any

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sagunt ha pres la determinació, per segon any consecutiu, de no convocar ni organitzar les tradicionals campanades de la Nit de Cap d’Any en els nuclis de Sagunt i el Port de Sagunt per prevenció davant l’alt índex de contagis i el nivell d’incidència de la COVID-19.

«Lamentant-ho molt, tampoc tindrem campanades ni en la plaça Major de Sagunt ni en el nucli del Port de Sagunt», ha comunicat la regidora delegada de Festes, Asun Moll, davant les diverses telefonades que ha rebut el departament en les quals la ciutadania sol·licitava informació sobre si este Nadal se celebrarien o no estos actes.

«No és una decisió d’ara, és una decisió presa ja fa temps», ha explicat Moll. «Des del departament de Festes i l’Ajuntament de Sagunt ja vam prendre a mitat de novembre la decisió que l’activitat de Cap d’Any no es duguera a terme per prudència i responsabilitat», continuava.

En qualsevol cas, una vegada alçat l’estat d’alarma, la nova regulació d’espectacles i per a l’ús d’espais públics en activitats com ara concerts, ja siguen a l’aire lliure o en espais tancats, fa pràcticament inviable la convocatòria i organització d’ese tipus d’actes com de costum, ja que, segons la normativa actual de prevenció enfront de la COVID-19, l’ocupació ha de ser d’una persona per cada 2,25 m², s’han de controlar els aforaments i, a més a més, ara també caldria demanar el ‘certificat COVID’ i limitar en gran mesura el control d’accessos als espais, «cosa que en la via pública resulta complicat», assenyala la regidora de Festes.

Asun Moll ha incidit en el compliment de la regulació i ha recordat que, igualment, d’haver-se celebrat les tradicionals campanades, hauria sigut un acte en el qual no podria haver-hi consum de beguda en eixe mateix espai, ja que este consum requeriria una determinada distància seguint les mateixes normes que l’hostaleria. «Considerem que no és una manera com fins ara hem tingut de celebrar el Cap d’Any», ha argumentat l’edil.

El municipi de Sagunt presenta, a data del 12 de desembre (les dades més recents proporcionats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en el seu portal web temàtic), 247 casos segons les proves PCR practicades en els últims 14 dies, la qual cosa col·loca la incidència acumulada en 367,71, segons dades oficials de la Generalitat Valenciana.

Estes xifres han portat a l’Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria de Festes, a reafirmar-se en la decisió de cancel·lar per segon any consecutiu la celebració de les campanades en ambdós nuclis urbans així com a demanar la col·laboració de la ciutadania, la seua prudència i responsabilitat en estes festes nadalenques, per a frenar l’augment de casos i el virus. Per això, des del Consistori es fa una crida a la contenció i al sentit comú.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí