L’Ajuntament de Sagunt llança una nova campanya contra els joguets sexistes en Nadal

0
914
María Giménez, regidora d'Igualtat de Sagunt

L’objectiu és conscienciar la ciutadania en la compra de joguets lliures d’estereotips de gènere oferint una guia de sensibilització

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt llança un any més la campanya ‘El millor regal. Orientacions per a comprar joguets no sexistes’. Amb l’arribada de dates on s’incrementen els regals amb forma de joguet, l’objectiu d’esta campanya és conscienciar la ciutadania en la compra de joguets lliures d’estereotips de gènere.

Esta campanya consistix en la distribució d’un il·lustratiu díptic, editat des de la delegació d’Igualtat a manera de guia per a orientar en la compra de joguets no sexistes. Esta guia oferix pautes i recomanacions a pares i mares i, en general, sensibilitza la població sobre la necessitat d’eliminar el contingut sexista i violent de molts joguets i jocs. D’esta manera es fomenta el desenvolupament d’una actitud crítica sobre el consumisme i la publicitat que es genera entorn d’ells.

La regidora d’Igualtat, María Giménez, assenyala l’existència de “certs estereotips socials que seguixen fomentant que un joguet estiga destinat a un xiquet o a una xiqueta. És imprescindible la implicació de la societat a l’hora de decidir el joguet adequat per ambdós sexes”. A més, assegura que es tracta de “un pas més en la construcció d’una societat igualitària i diversa, on tinguen cabuda diferents sensibilitats”.

Estos díptics es distribuiran en comerços de la ciutat, tendes de joguets, edificis municipals, mercats municipals i de Nadal i amb la carta dels Reis d’Orient. També es repartiran en tots els centres de primària de la localitat. El díptic es publicarà en xarxes socials i en la pàgina web de l’Ajuntament de Sagunt.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Rosario serà la protagonista del concert de Festes de Sagunt 2018

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here