Sagunt comença una nova campanya de control de velocitat en les vies urbanes

0
972
La Policia Local de Sagunt usarà radars mòbils a les vies urbanes

La Policia Local controla el trànsit amb radars des de dimecres 30 de maig fins al 18 de juliol amb l’objectiu de reduir accidents i lesions provocades per l’excés de velocitat

La Policia Local de Sagunt, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha posat en marxa un any més una campanya de control de velocitat mitjançant radar mòbil en les vies urbanes del municipi. Esta campanya està vigent des de dimecres 30 de maig, fins al 18 de juliol.

Entre els objectius està reduir els accidents i la gravetat de les lesions provocades per l’excés de velocitat, conscienciar els conductors sobre les mesures establides en la present campanya i reduir les infraccions ressenyades.

El regidor delegat de Policia Local, Enric Ariño, ha recordat a la ciutadania que esta campanya es duu a terme per a garantir la seguretat i millorar la circulació per la ciutat, així com “perquè prenguen consciència ja que se’ls podrà sancionar si sobrepassen la velocitat”. Ha recordat que la mesura és “de sentit comú ja que s’ha de complir amb les normes de senyalització”.

Esta campanya es realitza en el marc del conveni de col·laboració que vincula l’Ajuntament de Sagunt amb la Direcció General de Trànsit, pel qual es realitzen a través de la Policia Local diverses campanyes al llarg de l’any en pro d’augmentar la seguretat del trànsit, de les quals es poden destacar a més la del control de sistemes de retenció infantil, de transport escolar, de cinturons de seguretat, de prevenció de la conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, entre d’altres.

A canvi d’esta col·laboració, l’Ajuntament de Sagunt rep de la DGT el material per al parc infantil d’educació vial, el vehicle que la Policia Local usa per a les campanyes, els radars i els etilòmetres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Doblet de La Marítima junt amb l'hotel Masia la Torre en el 6é Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt

Les recents reformes legislatives en matèria de trànsit i seguretat vial tenen com a objectius fonamentals la reducció d’accidents, així com tractar d’aconseguir una major fluïdesa del trànsit i incrementar amb açò la seguretat de tots els usuaris de les vies.

D’altra banda, l’article 7 del Reial Decret Legislatiu 339/1990, atribuix als municipis la facultat de vigilar el trànsit en les seues vies a través d’agents propis, denunciant i sancionant les infraccions que es produïsquen quan esta competència no estiga expressament atribuïda a altres administracions, així com la retirada dels vehicles de les vies urbanes i el posterior dipòsit d’aquells quan obstaculitzen o dificulten la circulació o suposen un perill per a esta o es troben incorrectament aparcats.

Açò fa que s’haja d’establir un major control del trànsit en les vies de Sagunt, incidint en aquelles infraccions que amb major probabilitat són causa dels accidents de circulació, de les quals l’excés de velocitat és la causa del 30% dels accidents de trànsit segons estadístiques de la Direcció General de Trànsit.

Des de l’Ajuntament de Sagunt afirmen que eEstes infraccions han de prendre’s en consideració en el treball diari de la Policia Local, pretenent-se amb esta campanya conscienciar els ciutadans de Sagunt de la importància dels preceptes inclosos en benefici de la Seguretat Vial i del respecte als altres usuaris de les vies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here