Sagunt busca a Xina inversors industrials i al port en la macrofira International Import Expo

0
1505
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, a les portes de la fira

En la macroferia es van congregar navilieres i fons d’inversió vinculats a Cosco, Dubai, Maersk i MSC, entre d’altres

L’alcalde de l’Ajuntament de Sagunt, Quico Fernández, ha assistit com a part de la delegació de l’Autoritat Portuària de València (Valenciaport) a la I edició de China International Expo (CIIE), una macroferia d’importació i exportació en el sud-est asiàtic. Ha sigut una gran oportunitat per a impulsar Sagunt com a ciutat d’inversió i projecció comercial. Allí s’ha destacat la clau que suposa la seua geolocalizació estratègica situada en el centre de l’arc del Mediterrani, a més de les infraestructures terrestres i portuàries, així com suficient sòl industrial disponible per a atendre les sol·licituds empresarials més exigents.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que la setmana passada va viatjar a Shanghái per a entrevistar-se amb membres d’empreses xineses, com Cosco, la principal naviliera del país, que ja té interessos amb l’Autoritat Portuària de València. L’alcalde afirma que la valoració d’estes entrevistes és «molt positiva». I afig que en estos moments «el país valencià, Sagunt i els ports són absolutament competitius, una part fonamental en l’economia globalitzada i la distribució logística». A més, ha explicat que esta fira, la primera que se celebra a Xina d’importació i exportació amb presència d’empresaris espanyols, suposa «una mostra de l’obertura de Xina a la possibilitat d’importar». I per tant, les empreses d’àmbit valencià, espanyol o europeu amb estos interessos havien d’estar presents. «Crec que aquesta visita ha sigut importantíssima i espere que done resultats», ha declarat.

Esta macrofira ofereix l’oportunitat de reunir-se amb possibles inversors. El projecte de l’ampliació nord de Valenciaport compromet inversions d’1.200 milions d’euros i situaria al port de València com el tercer d’Europa. El nombre de ports xinesos connectats directament amb Valenciaport ha augmentat en 35 respecte a fa cinc anys, inclòs el d’Hong Kong. Sagunt es beneficiaria directament de l’interès dels inversors en Valenciaport, entre altres coses perquè el tràfic comercial amb Xina atrau als grans ports europeus a causa de les xifres del país asiàtic. Al voltant del 50% del comerç exterior entre Espanya i Xina passa per Valenciaport, és per tant una oportunitat clara d’expansió i d’inversió que reportaria al municipi un increment d’intercanvis comercials i per tant un creixement econòmic.

Les perspectives de futur també juguen un paper important per a promoure la ciutat com un lloc sostenible, innovador i apte per a la circulació ràpida i segura de mercaderies. El corredor del mediterrani i el cantàbric formen una xarxa de comunicacions ferroviàries d’alta qualitat que incrementaran el turisme, la inversió i el tràfic de mercaderies. Tot açò sumat al fet que l’engegada de Parc Sagunt II col·loca al municipi com una de les ciutats amb major disponibilitat de sòl industrial en un entorn portuari. L’alcalde ha volgut puntualitzar que «el més important per a mi, com a alcalde, és situar a Sagunt en el mapa internacional com un punt d’oportunitat i inversió, la qual cosa pot derivar en riquesa i creació d’ocupació».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here