Sagunt tornarà a penjar la bandera tricolor per homenatjar a la II República

0
1307
Bandera republicana a l'Ajuntament de Sagunt

La corporació de Sagunt impulsa activitats per la rehabilitació política i cívica de les víctimes de la repressió franquista

Sagunt ha aprovat en Ple Ordinari condemnar l’alçament militar del 18 de juliol de 1936 contra el govern legítim de la II República espanyola. En este sentit, la corporació ha aprovat tornar a col·locar la bandera republicana en la seu consistorial i en la Tinència d’Alcaldia per fer un homenatge a totes les persones que van defensar la II República, així com el període democràtic que va inaugurar.

L’Ajuntament de Sagunt organitzarà actes commemoratius i divulgatius del 86 aniversari de la proclamació de la II República i promourà activitats per la rehabilitació política i cívica de tots els ciutadans i ciutadanes que van ser víctimes de la repressió franquista, l’alçament militar o durant la postguerra.

La proposta va ser portada al Ple per Esquerra Unida i presentada pel membre de l’Equip de Govern Guillermo Sampedro. Va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Iniciativa Porteña, el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciudadanos.

Segons el text, «la II República va promoure l’avanç en la transformació de la nostra societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social. Este sistema democràtic va acabar amb la derrota en la Guerra Civil i donà pas a més de 40 anys de franquisme, de repressió i de retrocés».

El 14 d’Abril ha de ser una data reivindicativa per reclamar el dret a la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d’eixe període, així com condemnar el colp d’estat franquista contra la II República.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí