Sagunt torna a aconseguir el distintiu de Bandera Blava a les platges del Port, Almardà i Corinto

0
4890
Platja de Sagunt.

La Fundació per a l’Educació Ambiental ha atorgat este guardó internacional a les tres platges del municipi

Sagunt renova els distintius de Bandera Blava a les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto. Este matí s’ha conegut la decisió de la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE), a través d’Adeac (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), per a la Campanya Bandera Blava 2020.

La Bandera Blava és un guardó internacional que reconeix l’elevada qualitat de l’aigua d’una platja, així com premia l’esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges. Uns criteris més necessaris que mai per a garantir unes platges segures davant la nova campanya d’estiu, amb la introducció de mesures preventives especials per a combatre el contagi de la COVID-19, també des de les nostres platges.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que comptar, de nou, amb el reconeixement de Bandera Blava és una gran notícia que demostra l’aposta i treball de l’Ajuntament de cuidar el paratge natural que són les seues platges i que, a més, funcionen com a dinamitzadores de l’economia del municipi. A més, ha assegurat que per part de l’Ajuntament es continuarà invertint a les platges i en els servicis que allí s’oferixen a la ciutadania, ja que «tenim platges de primera qualitat i posarem tot el nostre esforç perquè, malgrat la situació provocada per la COVID-19, tots els ciutadans i ciutadanes puguen gaudir igualment de les nostres platges; eixe és el nostre compromís i treballarem en això per a incrementar, encara més, la qualitat dels servicis que prestem a les platges».

Darío Moreno també ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possible esta notícia, concretament al personal que col·labora a prestar els servicis que s’oferixen en platges com són socorristes, Policia Local, personal de punts accessibles i, enguany, el personal que controlarà l’aforament. «En definitiva, a tot l’equip de persones que treballa dia a dia per a assegurar que les nostres platges tinguen el nivell que mereixen, un alt grau de qualitat i estiguen a l’altura del que espera la ciutadania», ha conclòs l’alcalde.

La Comunitat Valenciana lidera el nombre de Banderes Blaves concedides a comunitats autònomes, amb 148 Banderes, 134 en platges i 14 en ports esportius., encara que, a causa de l’alerta sanitària per la COVID-19, enguany no es té previst celebrar l’acte de lliurament de Banderes Blaves.

El regidor de Platges, Roberto Rovira, assegura que renovar el títol de Bandera Blava suposa un reconeixement a l’esforç que l’Ajuntament de Sagunt fa a un dels seus espais més valuosos, les platges, així com a tot el personal implicat, des del departament de Platges, Turisme, Policia Local, salvament marítim i la SAG. «La inversió que fem any rere any des del Govern Municipal fa que tinguem unes platges excepcionals, de les millors de la Comunitat Valenciana i també d’Espanya, i tot és gràcies al gran equip de professionals amb el qual comptem», explica el regidor. Part d’este equip de salvament va ser rebut ahir a la Casa de Cultura del Port de Sagunt, on el regidor va donar la benvinguda a la plantilla de 40 socorristes, patrons i coordinadors, una plantilla que, a més, enguany s’ha vist ampliada amb tres persones més.

D’altra banda, Roberto Rovira també ha destacat que Sagunt és una ciutat innovadora quant a l’ús de tecnologia capdavantera per a la seua seguretat, «i prova d’això és la implantació dels drons de salvament des de fa diversos anys a les nostres platges; en definitiva som un referent no sols a Espanya, sinó en l’àmbit internacional, la qualcosa Bandera Blava té molt present».

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha traslladat a l’alcalde la seua «més sincera felicitació pel treball continuat realitzat per part de la seua corporació en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l’accessibilitat, sostenibilitat i el vessant mediambiental».

Les Banderes Blaves les concedix un jurat internacional, presidit per la FEE, com a creadora i gestora del Programa, a proposta i després de la selecció realitzada pels diferents jurats nacionals. En este jurat, participen dos Agències de Nacions Unides, OMT (Organització Mundial per al Turisme) i PNUMA (Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient), junt a l’Associació Internacional de Salvament i Socorrisme (ILSE); l’Agència Europea per al Medi Ambient (EEA); la Unió Europea per a la Conservació de les Costes (EUCC); la Unió per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN); un expert en Educació Ambiental i el Consell Internacional d’Associacions de la Indústria Portuària (ICOMIA).​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí