Sagunt atorga al poeta i escriptor Vicent Vayà el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat

0
1485
Vicent Vayà.

Biògraf del compositor Joaquín Rodrígo, també va ser regidor al ple municipal pel CDS i pel PP

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt en una sessió extraordinària celebrada hui, divendres 20, ha acordat per unanimitat la concessió del títol de Fill Adoptiu a Vicent Vayá Pla, segons el Reglament d’Honors i Distincions municipal i la tramitació realitzada pel departament de Cultura.

La proposta va ser presentada a l’Ajuntament per part de la Federació Junta Fallera de Sagunt i l’Associació de Moros i Cristians de Sagunt. Posteriorment va ser aprovat el dictamen favorable per unanimitat en la Comissió Informativa de Cultura, Educació i Oci, reunida en sessió ordinària el passat 21 d’abril.

Vicent Vayá, que ha assistit a la sessió plenària acompanyat de la seua esposa, Vicenta, la seua filla, Amparo, i altres familiars i amistats. Ha agraït a la Corporació que li concedisca este honor per unanimitat: «Molt emocionat i molt agraït al meu poble de Sagunt». També ha dit que no li va demanar a ningú ser saguntí: «Ja em considerava saguntí en tots els meus actes i en tota la meua vida. Això no es demana, això es guanya i el millor és haver-ho guanyat sense saber-ho»

«Jo pel poble no he fet res més que voler-lo, perquè este poble és el que em va recollir a mi amb huit anys, em va donar una família, em va donar una llar, ací vaig guanyar el meu treball, ací em vaig casar, ací he tingut la meua família i ací em vull morir», ha expressat. Allà on ha anat, l’escut del seu poble l’ha portat sempre en la seua solapa, ha afirmat amb emoció i ha tancat la seua intervenció dient: «Paisans, paisanes, germans, germanes, soc saguntí! Gràcies a tots»

Vicent Vayá Pla va nàixer a València en 1938, però amb huit anys es va quedar orfe i vingué a viure amb la seua àvia a Sagunt. És poeta, escriptor i biògraf de Joaquín Rodrigo. La seua vida laboral la va desenvolupar com a funcionari de carrera fins a la seua jubilació reglamentària a l’Ajuntament de Sagunt. Ha sigut, també, regidor de l’Ajuntament de Sagunt pel Centre Democràtic i Social (CDS) i pel Partit Popular, ostentant la regidoria de Cultura.

Des de molt jove se li desperta la seua vocació per la poesia, sobretot la festiva. En «els llibrets» de falla va publicar des de 1956 un gran nombre dels seus poemes. Va ser mantenidor des de 1969 fins al 2008 de nombroses comissions falleres de la ciutat i de fora de la nostra comarca (València, Massamagrell, Puçol, El Puig de Santa Maria, Nàquera, Picassent, Paiporta, La Vall d’Uixó) i mantenidor de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, acte que es realitza en el Teatre Romà. És mantenidor, així mateix de la Casa d’Aragó de Sagunt i de les Festes de Moros i Cristians en les quals ha interpretat papers importants en les ambaixades a la Porta d’Almenara, així com en el Despullament del Moro a l’Església del Salvador. També va fundar diferents companyies de teatre aficionat en la seua joventut, així com l’Associació Passió per Sagunt, de la qual és president d’honor. Entre les seues publicacions més importants destaca Joaquín Rodrigo. Su vida y seua obra. Per totes estes raons, s’exposen mèrits suficients per a rebre la distinció honorífica de Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí